dokuz8HABER/Yağız Barut  (@yagizbarut35)
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanlığı’nı ve İl Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti. İl Başkanı Deniz Yücel ile birlikte seçim çalışmalarını başlatan Soyer “ Türkiye’deki değişim İzmir’den başlayacak, İzmir’in dağlarında çiçekler açacak, Türkiye mis gibi kokacak” açıklamasında bulundu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte 30 ilçe belediyesini de kazanacaklarını vurgulayan Başkan Yücel,  “Sayın Soyer’le İzmir’de daha güçlüyüz. AKP-MHP ittifakına tek bir ilçe dahi vermeyeceğiz. Tüm parti örgütümüzle ve tüm İzmirlilerin desteğiyle 30+1 hedefimizi gerçekleştireceğiz. İzmir ile hiçbir bağı olmayan isimlerle Tunç Soyer’i karıştırmayın. Eğitimiyle, geçmişiyle, vizyonuyla, nezaketiyle ve Seferihisar’da yaptığı başarılarıyla şimdiden İzmir’e çok yakıştı, bir heyecan yarattı.” şeklinde konuştu.

“İZMİR’İN DAĞLARINDA ÇİÇEKLER AÇACAK”

İzmirlilerin CHP’ye gösterdiği teveccühe layık olmak için canla başla çalışacağını dile getiren Soyer, “İzmir’de yepyeni bir umudun büyüdüğünü görüyoruz. Görevimiz bunu karşılıksız bırakmamak ve bunu ileriye taşımak. Türkiye’deki değişim İzmir’den başlayacak ve bütün Türkiye bunu görecek. Gerçekten İzmir’in dağlarında çiçekler açacak ve Türkiye mis gibi kokacak, o günlere çok az kaldı. Bu heyecanla, bu büyük coşku ve umutla çalışmalarımıza başlıyoruz. İzmirlilerin gurur duyacakları tabloyu da elbirliğiyle yaratacağız.” açıklamasında bulundu.

"ORTAK AKLI BÜYÜTECEĞİZ"

Türkiye’nin büyük bir ekonomik krizle karşı karşıya olduğunu söyleyen Soyer, “Türkiye’nin bu durumda çok daha büyük bir kucaklaşmaya ihtiyacı var. Bu kucaklaşma siyasi arenada yürütülen kutuplaşma, ayrışma, birbirine yabancılaşma, ötekileştirme süreçlerini geride bırakmak zorunda. Dolayısıyla, İzmir’de bir ortak gelecek rüyasını, ortak gelecek ütopyasını hayata geçirmeye çalışacağız. Bunu İzmir’de başarmaya çalışacağız. Başka türlü Türkiye bu krizle başa çıkamaz. Hepimiz daha ağır şeyler öderiz. Birleşmek ve gücümüzü büyütmek zorundayız. İzmir’de yönetim anlayışımız tam da buradan yol bulan bir anlayış olacak. Mümkün olduğu kadar ortak aklı büyütecek, kimseyi dışarıda bırakmayan bir yönetim anlayışımız olacak.” diye konuştu.

"HERKESİN OYUNA TALİBİZ"

HDP ve İYİ Parti’yi de ziyaret edeceğini söyleyen Soyer, “Merkezi siyasetin yerel siyasetten önemli farkı budur; yerel siyasetçiler seçildikleri andan itibaren rozetlerini bir kenara bırakarak tüm halkı kucaklayacak çalışmaları yapmak zorundadırlar. Eğer bir parkta lamba yanmıyorsa, o parkın oturan insanların siyasi tercihleri ilgilendirmez yerel yöneticiyi. Dolayısıyla 31 Mart’a giderken herkesin oyuna talibiz. Olabildiğince İzmir’i kucaklayacağız.