İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Uluslararası Hrant Dink Vakfı'nı ve Rakel Dink'i e-mail üzerinden ölüm ile tehdit eden kişinin yakalandığını duyurdu.

Gazeteci Hrant Dink anısına kurulan Uluslararası Hrant Dink Vakfı’na e-mail yoluyla ölüm tehdidi içeren mesajlar gönderildi. Mesajda, Rakel Dink ve avukatları ölümle tehdit edildi. Olayın ardından soruşturma başlatıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Uluslararası Hrant Dink Vakfı’na e-mail yoluyla ölüm tehdidi içeren bir mesaj gönderen şahsın yakalandığını duyurdu.   Soylu ayrıca Kuzguncuk'taki bir kilisenin haçını kıran saldırganın da 24 saatte tespit edilip yakalandığını aktardı.

"PROVOKATÖR 24 SAATTE YAKALANDI"

Soylu, kişisel sosyal medya hesabından, "Kuzguncuk’ta kilisenin haçını kıran provokatör 24 saatte, Hrant Dink Vakfı’na tehdit maili atan provokatör hemen yakalandı provokasyona izin vermeyiz! Türk Polisine güvenin." paylaşımını yaptı.

RAKEL DİNK’E ÖLÜM TEHDİDİ: “BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ”

27-28 Mayıs 2020 tarihlerinde gönderilen ve “Bir gece ansızın gelebiliriz” ifadelerini içeren tehdit mesajında, Hrant Dink’in eşi Rakel Dink ve vakıf avukatı ölümle tehdit edilirken vakıf yetkililerinin de ülkeyi terk etmeleri isteniyor. Vakıftan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “27-28 Mayıs 2020 tarihlerinde Hrant Dink Vakfı’na email yoluyla yazılı ölüm tehdidi ulaştığını kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Şişli Emniyeti ve İstanbul Valiliği’ne durumu yazılı olarak bildirdik. Hrant Dink’in 19 Ocak 2007’de resmi kurumların bilgisi dahilinde, herkesin gözü önünde öldürülmesinden önce de duymaya aşina olduğumuz ve bugünlerde marifet sayarak kimi çevrelerce sıkça tekrarlanan “Bir gece ansızın gelebiliriz” sloganını da içeren tehdit, Hrant Dink Vakfı’nı “kardeş masalları” anlatmakla itham ediyor, ülkeyi terk etmemizi talep ediyor, Rakel Dink’i ve avukatımızı ölümle tehdit ediyor.