İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katılmış olduğu TV programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu, Sedat Peker’in fotoğrafını canlı yayında gösterirken, “Bataklık Operasyonu’nun içinde FETÖ var” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT Haber’de gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.  Burada yaptığı açıklamalarda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Soylu, bekçi şiddetine yönelik eleştiriler de yanıt verdi. Soylu, “İdeolojik bir bakış açısı var” diye konuştu.

Uyuşturucu operasyonlarını anlatan Süleyman Soylu, "Bataklık operasyonu"ndan bahsetti ve operasyonda Çetin Gören ile birlikte Sedat Peker'in de olduğunu söyledi. Ekrana Sedat Peker ve Çetin Gören'in fotoğrafını yansıtan Soylu, "Çetin Gören'in nasıl bir baron olduğunu anlatırsam yer yerinden oynar. Bunu biz yakaladık." dedi. Soylu’nun açıklamaları şöyle:
  • Bataklık Operasyonu’nda iki baron yakalandı. Çetin Gören’in resmini koyun arkadaşlar. Yanındaki kim? Bataklık Operasyonu’nun içinde FETÖ var ve buna ulaştık. Biraz önce resmi çıkanlar da var.
  • Çetin Gören’in nasıl bir baron olduğunu anlatırsam yer yerinden oynar. Bunu biz yakaladık.
  • Bırakın bu ülkeye ihanet etmeyi, işimi yapamadığımı düşünüyüm an bu koltukta bir saniye kalan namussuzdur.
  • Organize suç şebekelerinin etkisindeki bir ana muhalefet partisi lideri olur mu?