İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüs salgınına ilişkin önlemlere dair açıklamalarda bulundu. Soylu, sokağa çıkma yasağıyla ilgili tam izolasyonun her zaman gündemlerinde olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Sokağa çıkma yasağıyla ilgili tam izolasyon her zaman gündemimizde. Şu anki tedbirler sosyal izolasyonu tam olarak sağlayamazsa, salgının önüne geçebileceğimizi düşünmezsek, en yüksek tedbiri alabiliriz' derken, Türkiye'de hayatın yüzde 80'ninin durduğunu söyledi.

"SOSYAL İZOLASYONU SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Sosyal izolayonu sağlamaya çalışıyoruz. Birçok tedbir alındı. Üst üste tedbirler alındı. Kendi OHAL'i dediğimiz şey insanların kendi önlemi. Bunu her gün ölçüyoruz. Türkiye'de hayatın yüzde 80'i durdu. Şehirlerdeki toplu taşımanın, hayat akışının yoğunluğunu ölçüyoruz. Şu anda şehirlerarası yolcu otobüslerdeki yolcu oranı yüzde 73 azaldı. Yolculuk seviyesi yüzde 81 azaldı.

"TEDBİR YÜKSELTEREK DEVAM EDİYORUZ"

Tedbir yükselterek devam ediyoruz. Dünyayı takip ediyoruz. Gıda tedariki temininde dünyada ciddi sorun var. Kamu düzeni açısından üst bir zorluk yaşamadılar ama gıda konusunda güçlük yaşadılar. Biz neden kendi OHAL'inizi ilan edin diyoruz. ABD'deki araştırmaya göre sosyal izolasyon en önemli tedbir. Böylece yüzde 75 başarılı olunabilir.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Sokağa çıkma yasağıyla ilgili tam izolasyon her zaman gündemimizde. Şu anki tedbirler sosyal izolasyonu tam olarak sağlayamazsa, salgının önüne geçebileceğimizi düşünmezsek, en yüksek tedbiri alabiliriz.

UMRE'DEN GELENLERE İLİŞKİN TARTIŞMA

Suudi Arabistan bize ve dünyaya vaka bildirmedi. Ne zaman ilk vakası çıktı, tedbir aldı Sağlık Bakanı. Bazı ülkeler bunları saklama fırsatına ve şansına sahipler. Saklıyorlarsa ve paylaşmıyorlarsa bizim yapacağımız resmî rakamlara bakmak.