İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'vitrin mankeni' açıklaması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren İYİ Parti lideri Meral Akşener'e "Akşener'in Cumhurbaşkanımıza kadınlar üzerinden söylediği söz ağırıma gitti... Recep Tayyip Erdoğan, kadın hakları konusunda zihniyet devrimcisidir" yanıtını verdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefet partilerini eleştirirken, başörtülü kadınlar için kullandığı 'vitrin mankeni' ifadesine tepki gösteren İYİ Parti lideri Meral Akşener'e yanıt İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Erdoğan'ın muhalefetin "Vitrin mankeni gibi başörtülü kadınları yanına alarak vatandaşı kandırdığı" şeklindeki açıklamasına Akşener, "Çıkıp utanmadan kadınlara hakaret edeceğine, git önce görevini yap, kadınların güvenliğini sağla" diye tepki göstermişti.

"ERDOĞAN KADIN HAKLARI KONUSUNDA ZİHNİYET DEVRİMCİSİDİR"

Soylu ise Akşener'e Twitter hesabından verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı: "Söylediği söz ağırıma gitti. Recep Tayyip Erdoğan, kadın hakları konusunda zihniyet devrimcisidir. Faşist bir zihniyeti körü körüne savunmak adına niteliksiz saldırmak Allah'ın gücüne gider. Bir siyasetçinin başına gelebilecek en büyük musibet, bugün yanında bulunduklarına alet olmaktır... Siyasi tarihimizde bunların kullandığı kimse iflah olmadı... Allah kurtarsın." https://twitter.com/suleymansoylu/status/1345103256356331520

NE OLMUŞTU?

Fikri Sağlar katıldığı bir programda "Türbanlı bir hakimin karşısına çıktığım zaman adaleti yerine getireceği konusunda kuşkum var" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan da, cuma namazı sonrası basının sorularını yanıtlarken, Sağlar'ın bu açıklamasına tepki göstermiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: "Bunu bu zatın kendisine sormak lazım. Bu zat bu çağda yaşamıyor. Çok gerilerde kaldı. Bu CHP zihniyetinin faşizan anlayışının bugüne yansımasıdır. Oy almak için bazı yerlerde başörtülü birkaç kişiyi de vitrin mankeni gibi getirip koymak kimseyi inandırmıyor. Bay Fikri daha çok mesafeler alacağız sen çağın dışında kaldın, tabi Bay Kemal bir şey söyleyemiyor."

İLGİLİ HABERLER

https://dokuz8haber.net/gundem/fikri-saglarin-turbanli-hakim-yorumuna-akp-sozcusu-omer-celikten-tepki/ https://dokuz8haber.net/gundem/erdogan-hedef-gosterdi-sozcu-gazetesini-okumuyorum-kimse-de-luzumsuz-yere-buna-para-verip-almasin/