İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin "Bu görüntüleri gördükten sonra ben de saygısızlık olduğunu düşündüm. Suç mudur? Bana göre öyle. Böyle bir görüntü olamaz" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 24 TV'de, Belkıs Kılıçkaya moderatörlüğünde, 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek ve Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu'nun sorularını yanıtladı. Programda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan "ellerini arkadan bağladın" soruşturmasına ilişkin konuşan Soylu, "Bu görüntüleri gördükten sonra ben de saygısızlık olduğunu düşündüm. Suç mudur? Bana göre öyle. Böyle bir görüntü olamaz" ifadelerini kullandı.

"BANA GÖRE SUÇ"

Soylu şunları söyledi: "İstanbul Büyükehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu törende ne için var? İstanbul’un fatihi, Fatih Sultan Mehmet Han için fethin ertesi gününde orada, onun kabrini ziyaret etmek için, ona dua etmek için, ona medyun-u şükran olduğumuz tüm İslam alemi adına, İstanbul adına hislerimizi ifade etmek için var. Onun görevi orada o. Vatandaş bunu görünce doğal olarak bunun hem Gülbahar Hatun’a, hem Fatih Sultan Mehmet’e saygısızlık olduğunu düşünüyor. Bu görüntüleri gördükten sonra ben de saygısızlık olduğunu düşünüyorum." Soylu, “Bu suç mudur?” sorusunu “Bana göre öyle. Böyle bir görüntü olamaz” diye yanıtladı.

"SORUŞTURMA SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Soylu, başlatılan incelemeye dair açıklamalarını şöyle konuştu: "Bu şikayetler 2 türlü bize gelir. Valiliklere ve İçişleri Bakanlığı’na gelir. 2’ncü tür olarak savcılığa suç duyurusunda bulunulur. Savcılık suç duyurusuyla birlikte işleme koyar. Tartışma şu: Burada bu işleme konulmalı mıydı. Burada kişiye özel bir durum söz konusu değildir. Burada bir soruşturma söz konusu değildir."