AKP'ye yakınlığı ile bilinen Acun Ilıcalı'nın sahip olduğu TV 8'de yayımlanan Survivor isimli programda canlı yayında 3 milyona ulaşıp rekor kırıldıktan sonra AKP-MHP propagandası yapıldı.

Geçtiğimiz haftalarda istifa edip, istifası kabul edilmeyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ziyaret ettiği televizyonda, program sunucuları ise Soylu'ya yönelik methiyelerde bulundu. Programda Soylu için "son zamanlarda büyük işler başarıyorlar" cümlesi kullanıldı.

SÜLEYMAN SOYLU'YA YÖNELİK DAKİKALARCA ÖVGÜ YAPILDI

Survivor'un hemen ardından yayımlanan Survivor Ekstra'da, Furkan Dede, Sema Aydemir, Semih Öztürk ve Murat Özarı, dakikalarca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu övdü. Dün gece ise Acun Ilıcalı, Survivor'da Instagram canlı yayınında 2 milyon kişinin erişmesiyle rekor denemesi yaptı. Instagramda 3 milyon kişiye ulaşılınca yine Survivor'dan sonra ekrana gelen Ekstra programında sunucu MHP'nin gündeme getirdiği 'sosyal medya' düzenlemesinin propagandasını yaptı. MHP'nin 'İnternet ortamında yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi' hakkında hazırladığı kanun teklifinde, kullanıcıların sosyal medyaya kimlik numarasıyla giriş yapması önerisi yer aldı.

CANLI YAYINDA MHP'NİN ÖNERİSİNİN PROPAGANDASI YAPILDI

Daha önce torba yasa teklifiyle gündeme gelen ancak tepkilerin ardından tekliften çıkartılan sosyal ağ sağlayıcılarına Türkiye'de temsilcilik açma ve temsilci bulundurma zorunluluğu da yine teklifte yer alan maddelerden oldu. Sosyal ağların kısıtlanmasına imkan veren düzenleme, hukukçular tarafından 'sosyal medya sansürü' olarak değerlendirilmişti. Kamuoyunda büyük tepki çeken bu yasa teklifine ilişkin anlık 3 milyon kişiye ulaşıldıktan sonra canlı yayında öven sözler sarf edildi. Programın sunucusu Furkan Dede, "Şuanda şöyle bir gündem var ben yanlış mı biliyorum. Sosyal medyaya TC kimlik numarası ile girme diye. Ben kesinlikle bunu destekliyorum. Çünkü sosyal medya çok önemli bir mecra bence neden? Milyonlarca kişinin birbiri ile iletişime geçtiği bir yer" dedi. Programdaki diğer daimi konuk Semih Öztürk de MHP'nin sunduğu bu öneriyi desteklediğini belirtti.

SÜLEYMAN SOYLU, TV8 STÜDYOSUNU ZİYARET ETTİ

Bir hafta önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu TV 8'i ziyaret ederek Survivor Ekstra programı sunucuları ile birlikte fotoğraf çektirdi. Bu ziyaretin ardından Survivor Ekstra sunucuları dakikalarca Soylu'yu övdü. Programın Sunucusu Furkan Dede şunları söyledi: Sayın Süleyman Soylu, bizi ziyaret etti. Yakınlarda özel bir işi vardı ben de kendisinden ricada bulundum. Bizi kırmadı sağolsun var olsun. Programımızı da izliyormuş sağolsun geldi birlikte fotoğraf çektirdik. Beni çok mutlu etti. Masamızı çok mutlu etti." https://twitter.com/aykiricomtr/status/1262879631549575170?s=20

SOYLU'YA ÖVGÜ ÜZERİNE ÖVGÜ

Programın diğer sunucusu Murat Özarı: Sayın Bakanımızın ziyareti bizi çok mutlu etti ama en çok bizi her gece izlediğini söylemesi bizi gururlandırdı. Sayın Bakanımızın bize gelmesi bizim için onurdur, şereftir. Programın bir diğer sunucusu Semih Öztürk: Sayın Bakanımızı ben çok seviyorum. Havaalanı açılışında tanışmıştım. Sonrasında kendisine olumlu anlamda attığım çok sayıda destek tweetleri de var. Kendisini ben çok seviyorum. Bizi ziyaret etmesinden o kadar mutlu oldum ki anlatamam. Son zamanlarda büyük işler başarıyorlar.