İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AİHM’in Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması yönündeki kararı için, “Hiçbir anlamı yok” ifadelerini kullandı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Daire’nin Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel eski Başkanı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması yönündeki kararına ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan açıklama geldi. Ankara’da düzenlenen İl Emniyet Müdürleri ile Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Soylu, karara dair “Demirtaş teröristtir. AİHM'in, hangi sebeple olursa olsun aldığı karar boşlukta bir karardır, hiçbir anlamı yoktur” ifadelerini kullandı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, dün partisinin grup toplantısında AİHM’in kararına ilişkin, “AİHM, bizim mahkemelerimizin yerine geçecek şekilde karar veremez. Sadece burada verilen kararlar mahkemelerimizce değerlendirilir” yorumunda bulunarak, kararı uygulamayacaklarının sinyalini vermişti.

GERGERGİOĞLU'NA "TERÖRİST" DEDİ

Bakan Soylu, karakol ve cezaevlerinde çıplak arama yapılmasını gündeme taşıyan HDP Kocaeli Milletvekil Ömer Faruk Gergerlioğlu'na yönelik ise şu ifadeleri kullandı: "Ana muhalefet liderinin hala bu yalanların arkasında durduğuna şahit olduk. Türk Polis Teşkilatı’na bu iftirayı atan ispatlamazsa namussuzdur, şerefsizdir, alçaktır. Avrupa'dan peydahlandığı belli olan, Pensilvanya'dan peydahlandığı belli olan, Amerika'dan peydahlandığı belli olan çıplak arama iftirasını atmak alçaklık ve namussuzluktur. Gergerlioğlu denilen fersude FETÖ’cü bir teröristtir bunu herkes biliyor. Ben buradan yargıya da çağrıda bulunuyorum. Hakikaten bu adam teröristtir, bununla ilgili defalarca suç duyurusunda bulunduk, gereği yerine getirilsin."

GERGERLİOĞLU: "KRAL ÇIPLAK DEDİĞİM İÇİN BANA SALDIRIYORLAR"

HDPli Gergerlioğlu da, Süleyman Soylu'ya sosyal medya hesabından paylaştığı video ile yanıt verdi. Gergerlioğlu, Soylu'nun kendine iftira attığını ve AKP tarafından hedef alınmasının nedeninin gerçekleri söylemesi olduğunu belirtti. https://twitter.com/gergerliogluof/status/1342055873234018304