Melih Bulu'nun kayyum rektör olarak atandığı Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilerin eylemlerine dair konuşan Süleyman Soylu, "Biz her zaman zorluklarla karşılaştık ama bugün etrafımızda devletimize karşı bir başka tezgahla karşı karşıyayız" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 31. Dönem Jandarma Komando Uzman Erbaş Temel Kursu Mezuniyet Töreni'nde konuştu. AKP'li Melih Bulu'nun kayyum rektör olarak atandığı Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilerin eylemlerine dair konuşan Soylu, "Biz her zaman zorluklarla karşılaştık ama bugün etrafımızda devletimize karşı bir başka tezgahla karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

KAFTACIOĞLU'NU HEDEF ALDI

CHP İstanbul İL Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu da hedef alan Soylu, şöyle konuştu: "Farklı kisveler altında demokrasiyi Truva atı olarak kullanarak tezgahlanmış, devletimizin saygınlığını, itibarını, bizatihi devletin kendisini hedef alan, milletin devletine olan sevgisini, sadakatini, inancını hedef alan çok cepheli taarruzla karşı karşıyayız. Buradan sormak istiyorum, bir siyasi parti il başkanının, üniversitedeki bir rektör atamasında oranın önüne terörle iltisaklı militanlarıyla beraber gelenlerin içerisinde ne işi var? Bu ülke, çok badire geçirdi, çok zorluklardan geçti, bu tip militan ruhlu insanları da ülkenin huzurunu bozmak isteyen siyasileri de çok gördü. Ama bu tezgaha bu ülke bir kez daha düşmez. Vandallar gibi üniversitenin kapısını kırdılar, orası bilim yuvası."

KAFTANCIOĞLU'NDAN YANIT

Canan Kaftancıoğlu da, kendisini hedef alan Süleyman Soylu'ya Twitter hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi. Kaftancıoğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "CHP’si ve CHP’li il başkanları illerindeki tüm kesimlerin sorunlarıyla ilgilenir, takipçisi olur ve haklı mücadelenin yanında yer alırlar. Kibir göstermez davetlere de icabet ederler. Kıskanmayın ne olur, çalışın sizin de bizler gibi il başkanlarınız olur:))" https://twitter.com/Canan_Kaftanci/status/1347469180992450562