İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, akşam saatlerinde Twitter hesabından istifa ettiğini duyurdu. Soylu'nun paylaştığı metinde istifa nedeni sokağa çıkma yasağının kötü yönetimi olarak gösteriliyor. Peki Soylu'nun bu istifasının arkasında kimler var? Pelikancılar olarak bilinen devlet içindeki bir ekip iki gündür Süleyman Soylu hakkında eleştiri mahiyetli paylaşımlar yapıyordu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sokağa çıkma yasağının kötü yönetilmesi nedeniyle istifa ettiğini duyurdu. Soylu'nun açıklaması akıllara iki gündür kendisini eleştiren Pelikancıları getirdi.

SÜRECE YAKIŞMADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, paylaştığı mesajda sokağa çıkma yasağının tüm sorumluluğunu aldığını belirterek, "Ortaya çıkan görüntüler mükemmel yönetilen sürece yakışmadı" dedi. Soylu, "Salgını bir nebze olsun durdurabilmek adına alınan bir karardı. Milletmiz ve Cumhurbaşkanımız beni affetsin" dedi. Öte yandan Sabah gazetesi yazarı Murat Övür, Süleyman Soylu'nun istifası sonrası boşalan İçişleri Bakanlığı koltuğuna, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce'nin vekalet edeceğini iddia etti.

SOYLU ERDOĞAN'I İŞARET ETMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağı kararının alınma sürecinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ı işaret etmişti. Soylu, yasağın ilan ediliği gün yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı'mızın da talimatı ile birlikte Sağlık Bakanı'mızla da görüşüp değerlendirme yaparak 30 artı bir ilimizde sokağa çıkma yasağı ilan ettik" ifadelerini kullanmıştı.

KILIÇDAROĞLU: ERDOĞAN'I KURTARMAK İÇİN İSTİFA ETTİ

Soylu'nun istifasına dair muhaefetten ilk açıklama CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Kılıçdaroğlu, "Sokağa çıkma yasağı ile ilgili tüm kararları Erdoğan alıyordu. Hiç kimseyi dinlemedi. Bu nedenle yaşanan her şeyin sorumlusu da tek kişidir. Soylu'nun Erdoğan'ı kurtarmak için istifa etmesini de anlayışla karşılıyorum" dedi.

TEK BİR ELDEN ÇIKAN HAZIR METİNLER

Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından ortaya çıkan görüntüler, iki gündür Pelikancılarla bağlantılı sosyal medya hesapları tarafından eleştiriliyordu. AKP'li olduğu bilinen pek çok hesap Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı öven ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedefe koyan bazı tweetler atıyordu. Tek bir merkezden hazırlandığı şüphesini barındıran tweetlerin yanı sıra Pelikancılar grubunun önemli isimlerinden Cemil Barlas da sokağa çıkma yasağı uygulamasını iki gündür eleştiriyordu.

SAADET PARTİSİ: SIRA BERAT ALBAYRAK'TA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifasının ardından Twitter hesabından açıklama yapan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın, “Süleyman Soylu istifa etti. Olması gereken oldu. Sıra Berat Albayrak’ta” dedi.

İYİ PARTİ: TOKMAK TEK KİŞİNİN ELİNDE DAVULU TAŞIYAN HAPI YUTTU

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Twitter hesabından Süleyman Soylu'nun istifasıyla ilgili, "Sayın Süleyman Soylu için hayırlı olsun. Kendisini Sayınn Erdoğan için siper etti. Bu yeni rejimde tokmak bir kişide davulu taşıyan hapı yuttu!" dedi.