Gazeteci, yazar Sevim Gözay, tedavi görmüş olduğu İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bu sabah saat 07.30’da saatlerinde 48 yaşında hayatını kaybetti.

Gözay'ın vefat haberini gazeteci Timur Akkurt sosyal medya hesabından, "Ah be Sevim. Canım arkadaşım, çok erken gittin aramızdan. Bitmeyen enerjin, mükemmel zekan, eşsiz dostluğun... çok eksikliğini hissedeceğiz. Nur içinde yat, seni hiç unutmayacağız" diyerek paylaştı. 'Popüler' isimli programı hazırlayıp sunan Gözay'ın bir süredir İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde lenf kanseri tedavisi görüyordu.

Sevim Gözay kimdir?

Sevim Gözay kültür, yaşam ve medya alanlarında yıllarca içerik üretti. Kanal D, TV8, CNN Türk, ATV, Show TV, Habertürk, Sky 360, TRT kanallarında yönetmenlik, sunuculuk, moderatörlük ve jüri üyeliği yaptı. Kanal D, TV8, CNN Türk, ATV, Show TV, Habertürk, Sky 360, TRT kanallarında yönetmenlik, sunuculuk, moderatörlük ve jüri üyeliği yaptı. Asistan olarak ‘Dr. Stress’, ‘Canlan Biraz’, yardımcı yönetmen ve yönetmen olarak ‘Sabah Şekerleri’, ‘Hi-Fi’, ‘Netiket’, yönetmen-seslendiren olarak ‘İstanbulART’, sunucu-editör olarak ‘Şehrin Rengi’, ‘Dizikolik’, ‘Bazıları Sıcak Sever’ ve ‘Artist’ programlarını ekrana taşıdı. Yeni nesil sinema programlarıyla beğeni kazanan Özay, 2001 ve 2002 yıllarında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Kültür-Sanat Televizyon Başarı Ödülü’ne lâyık görüldü.