Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçıp Türkiye'ye yerleşen Suriye’nin uzaya giden ilk kozmonotu Muhammed Faris'in Türkiye vatandaşı olduğu belirtildi.

Suriye’nin uzaya giden ilk kozmonotu Muhammed Faris'in Türkiye vatandaşı olduğu aktarıldı. Faris'in artık Türkiye için çalışacağını belirttiği kaydedildi. Haberi gazeteci Hikmet Durgun, sosyal medya hesabından duyurdu. https://twitter.com/hikmetdurgun/status/1304879382411063299

LENİN NİŞANI İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Suriyeli Muhammed Faris, ülkesinin 'Neil Armstrong'u olarak görülüyor. Faris, Suriye Hava Kuvvetleri'nde askeri pilotken, Baas rejiminin o dönem Sovyetler Birliği'yle ortak projesi olan Intercosmos uzay uçuş programına seçilerek 1987'de uzaya çıktığı esnada Suriye semalarından geçerken radyodan Başkan Hafız Esad'a selam ve sevgilerini yolladığı bir konuşmayla da biliniyor. Uzaydan döndüğünde Lenin Nişanı'yla ödüllendirildi, ismi havaalanlarına verilen bir kahraman haline geldi. Ancak Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçmak zorunda kalarak Türkiye'ye geldi. Muhammed Faris şimdi Kocamustafapaşa'da iki odalı bir evde zor koşullarda yaşam mücadelesi veriyor.