Suruç Katliamı'nın 70. ayında Suruç Aileleri İnisiyatifi tarafından Kadıköy Halitaağa'da adalet nöbeti düzenlendi, "Suruç için adalet, herkes için adalet" talebi dile getirildi.

Suruç Aileleri İnisiyatifi adına yapılan basın açıklamasını Suruç katliamında hayatını kaybeden Vatan Budak'ın babası Murat Budak okudu. "70 ay önce yıkılmış bir kenti yeniden inşa etmek için yola çıkan, çoğu üniversite öğrencisi, yüzlerce kişi mola verdikleri Urfa’nın Suruç ilçesinde bulunan Amara Kültür Merkezi’nde canlı bombalı bir katliama uğradı. Bu katliamda 33 düş yolcumuz ölümsüzleşirken, yüzlerce arkadaşımız yaralandı" denilen açıklamada, katliam ile ilgili davada kısmi adımların dışında elle tutulur bir gelişme olmadığı vurgulandı.

SURUÇ'A GİDENLER SUÇLU GÖRÜLDÜ

Ailelerin ve avukatların her duruşmada dile getirdiği taleplerin kabul edilmediği, dava dosyasındaki eksikliklerin aradan 5 yıl geçmesine rağmen tamamlanmadığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi: "Katliam ana davasında halen somut bir ilerleme olmazken, açılan idari davada ölümsüzleşenlerimiz ve yaralılarımız suçlanmaya çalışılıyor. Antep Bölge İdare Mahkemesi'nin verdiği karara göre Suruç'ta katledilenler oraya gittikleri için yüzde 50 suçlu! Bizi katillerle bir görmek katliamı meşrulaştırmaktan başka bir anlam taşımamaktadır."

25 MAYIS'TA İSTANBUL, 27 MAYIS'TA HİLVAN

Açıklamada, Suruç için adalet arayanlara dönük gözaltı ve tutuklamaların sürdüğüne dikkat çekilerek, "Suruç yaralımız Uğur Ok 24 Aralık’ta tutuklanarak Silivri Hapishanesi'ne konuldu. Hapishanenin sağlıksız koşulları akciğer hastalığını daha da ileri taşıyacak, hastalığının kalıcı hale gelmesine neden olacaktır. Suruç yaralımız Uğur Ok bir an önce serbest bırakılmalıdır. 25 Mayıs’ta Uğur Ok için İstanbul Çağlayan'da, 27 Mayıs’ta ise Suruç Katliamı davası için Urfa-Hilvan Adliyesi'nde olacağız' denildi.