Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç Katliamı döneminde Başbakan olan Ahmet Davutoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç Katliamı döneminde Başbakan olan Ahmet Davutoğlu hakkında Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulundu. Aileler, "insanlığa karşı suçlar", "kasten öldürmenin ihmali davranışla gerçekleşmesi", "kasten yaralamanın ihmali davranışla gerçekleşme", "suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme" ve "suçluyu kayırma" suçlarından Davutoğlu hakkında şikayetçi oldu.

"HESAP VERMEK ZORUNDA"

Mezopotamya Haber Ajansı'nın haberine göre inisiyatif, suç duyuru öncesinde adliye önünde açıklama gerçekleştirdi. Çağla Seven, Suruç Katliamı'nın insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu ve dönemin Başbakanı'nın ise bundan sorumlu olduğunu söyleyerek, "Siyasi konjentürde bu katliamı kendi manevraları için kullanan bu kişi döneminde gerçekleşen her şeyden sorumludur ve bunların hesabını vermek zorundadır" ifadelerini kullandı.

"GÜNAH ÇIKARMASINI İSTEMİYORUZ"

Geçtiğimiz günlerde Ahmet Davutoğlu’nun basın toplantısında başbakanlık dönemi için sorulan bir soruya, "İslam dininde günah çıkarma yoktur" cevabını verdiğini hatırlatan Seven, "Biz kimseden günah çıkarmasını istemiyoruz. Siyasi olarak da sorumlu olan herkesi, dönemin Başbakanı'ndan İçişleri Bakanı'na, en alttaki memuruna kadar herkesin bu katliamda payı olduğunu ve sonraki katliamları önlemeyen herkesi hesap vermesini istiyoruz" diye konuştu.

"SUÇUNU KABUL ETSİN"

"Bu katliam toplumsal barışı, bütün insanlığı hedef almıştır" diyen Seven, şöyle devam etti: "Davutoğlu’ndan dönemin başbakanı olarak suçunu kabul etmesi gerektiğini ve dönemle ilgili her zaman altını çizdiği gibi bildiği bilgileri mahkemede gelip anlatması için suç duyurusunda bulunacağız." Aileler, açıklama sonrası suç duyurusunda bulundu.