Taksiciler, erişim engeli kaldırılan ve Türkiye'de sarı taksilere aracılık hizmeti verebilecek olan Uber'e ilişkin Yargıtay'a yeniden başvuru yaptı.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, erişim engeli getirilmesinin ardından İstinaf mahkemesinin kararıyla yasağı kalkan Uber için temyize başvuruda bulundu. Yargıtay'ın bozma kararı vermesi halinde, dosya yeniden ilgili istinaf mahkemesine gönderilecek. Bu durumda dosya kendisine istinaf mahkemesi “bozmaya uyma” kararı veya ilk karar hakkındaki düşüncesinde ısrar ederek “direnme” kararı verebilecek.

NE OLMUŞTU?

Uber'e ilişkin olarak taksici dernekleri ve birlikleri dava açmış ve sonucunda Uber'in Türkiye'deki tüm faaliyetleri sonlandırılmış, web sitesi ve uygulamalarına da erişim engeli gelmişti. Uber, "Korsan faaliyet" olduğu gerekçesi ile Türkiye'de yasaklandı. Ancak İstinaf Mahkemesi, 24 Aralık 2020'de aldığı kararla Uber’e Türkiye’de erişim engeli getiren ilk derece mahkemesi kararını hatalı buldu. Erişim engelinin kaldırılmasıyla birlikte Uber'in taksi ürünüyle Türkiye genelinde faaliyet göstermeye devam etmesinin yolu açıldı. Uber Türkiye, bu kararın ardından "Tüm İstanbullulara tekrar merhaba!" açıklaması yapmıştı.

İLGİLİ HABERLER

https://dokuz8haber.net/gundem/erisim-engeli-karari-bozuldu-uber-geri-donuyor/ https://dokuz8haber.net/gundem/uberin-erisim-engeli-kaldirildi/