Dün serbest bırakılan, bugün savcılık itirazı üzerine tekrar gözaltına alınan Taylan Kulaçoğlu, tutuklandı.

Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan ve serbest bırakılan Taylan Kulaçoğlu, yeniden gözaltına alındı. Haberi veren Kulaçoğlu'nun avukatı Tamer Doğan, "Savcının itirazı üzerine yakalama kararı ile kaçmamış olan, kendi evinde kalan, kaçma şüphesi olmayan bir vatandaş gözaltına alınıyor" ifadelerini kullandı.

HEDEF GÖSTERİLMİŞTİ

RedHack soruşturması kapsamında 2013 yılında iki kez gözaltına alınan, delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakılan Taylan Kulaçoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın hacklenmesi sonrası gözaltına alınmıştı. Kulaçoğlu bir süredir yapılan haberler ve sosyal medya saldırıları ile hedef gösterildiğini ve düğmeye basıldığını söylemişti.

KULAÇOĞLU ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

Bir süredir hedef gösterilen Taylan Kulaçoğlu, başta Fatih Tezcan olmak üzere kendisini tehdit eden ve hedef gösteren tüm medya kuruluşu ve hesaplar hakkında şikayetçi olmuş ve suç duyurusunda bulunmuştu. Kulaçoğlu’nun şikayetine rağmen kendisinin gözaltına alınması sosyal medyada büyük tepki toplamış ve Twitter’da #TaylanKulaçoğluSerbestBırakılsın etiketiyle kampanya başlatılmıştı.

"KULAÇOĞLU YENİDEN GÖZALTINA ALINIYOR"

Taylan Kulaçoğlu, savcının tutuklanması talebiyle sevk ettiği sorgu hakimliğinde yurt dışı yasağı konularak serbest bırakılmıştı. Kulaçoğlu'nun bugün yeniden gözaltı alındığını ise Ötekilerin Hukuk Bürosu avukatlarından Tamer Doğan şöyle duyurdu: "Şu anda müvekkilimiz Taylan Kulaçoğlu evinden tekrar gözaltına alınıyor. Savcının itirazı üzerine yakalama kararı ile kaçmamış olan, kendi evinde kalan, kaçma şüphesi olmayan bir vatandaş gözaltına alınıyor."

"KAÇMA ŞÜPHEM OLMAMASINA RAĞMEN TEKRAR GÖZALTINA ALINIYORUM"

Kulaçoğlu ise, gözaltına alındığını Twitter hesabından "Hiçbir kaçma şüphem olmamasına rağmen, kendi evimden tekrar gözaltına alınıyorum" ifadeleriyle duyurdu. https://twitter.com/TaylanKulacogIu/status/1263093739922370561