AKP'ye yakın basın kuruluşları ve Aktroller tarafından bir süredir hedef gösterilen Taylan Kulaçoğlu gözaltına alındığını duyurdu. Ardından Hakan Gülseven de gözaltına alındığını duyurdu.

İsimsizler Hareketi'nin kurucusu olan ve yandaş medya tarafından sürekli hedef gösterilen Taylan Kulaçoğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada gözaltına alındığını söyledi.Kulaçoğlu Ayvalık'ta gözaltına alındı.

GÖZALTI GEREKÇESİ: "DHKP/C PROPAGANDASI"

İki ismin Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "Suç işlemeye tahrik ve suçu ve suçluyu övme" soruşturmasında gözaltına alındığı öğrenildi. Kulaçoğlu ve Gülseven'e 'sosyal medyada terör örgütü DHKP/C propagandası yapma' suçlaması yöneltildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLECEK

Kulaçoğlu’nun avukatı Dilara Kara, sosyal medya hesabından “Taylan Kulaçoğlu, ifade işleminin tamamlanmasının ardından bırakılacaktı. Ancak, her ne olduysa bir anda savcının karar değiştirmesiyle yarın adliyeye sevk edileceğini öğrendim” paylaşımını yaptı. RedHack soruşturması kapsamında 2013 yılında iki kez gözaltına alınan, delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakılan Taylan Kulaçoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın hacklenmesi sonrası gözaltına alınmıştı. Kulaçoğlu bir süredir yapılan haberler ve sosyal medya saldırıları ile hedef gösterildiğini ve düğmeye basıldığını söylemişti.

GAZETECİ GÜLSEVEN DE GÖZALTINA ALINDI

Kulaçoğlu’nun ardından Gazeteci Hakan Gülseven de gözaltına alındığını duyurdu. Hakan Gülseven sosyal medyada “Ve evet, ben de gözaltına gidiyorum! Utanç verici bir durum ama memleketin hali bu! Durumun ne olduğunu tam olarak bilemiyorum. Açıklama yapılacaktır” diye yazdı.

BİR GÜNDE ÜÇ GÖZALTI: EREZ'DE GÖZALTINA ALINDI

Bu arada fotoğrafçı Fırat Erez, Twitter’daki paylaşımları nedeniyle “dini değerleri aşağılamak” suçlamasıyla Antalya’da gözaltına alındı. Fotoğrafçı Erez, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HEDEF GÖSTERİLMİŞTİ

RedHack soruşturması kapsamında 2013 yılında iki kez gözaltına alınan, delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakılan Taylan Kulaçoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın hacklenmesi sonrası gözaltına alınmıştı. Kulaçoğlu bir süredir yapılan haberler ve sosyal medya saldırıları ile hedef gösterildiğini ve düğmeye basıldığını söylemişti. Kulaçoğlu bugün yaptığı paylaşımda ise gözaltına alındığını duyurdu. Kulaçoğlu'nun neden gözaltına alındığı ise henüz yetkililer tarafından açıklanmadı.

KULAÇOĞLU ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

Bir süredir hedef gösterilen Taylan Kulaçoğlu, başta Fatih Tezcan olmak üzere kendisini tehdit eden ve hedef gösteren tüm medya kuruluşu ve hesaplar hakkında şikayetçi olmuş ve suç duyurusunda bulunmuştu. Kulaçoğlu'nun şikayetine rağmen kendisinin gözaltına alınması sosyal medyada büyük tepki topladı. Twitter'da #TaylanKulaçoğluSerbestBırakılsın etiketiyle kampanya başlatıldı.