HDP (Halkların Demokratik Partisi) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, beraberinde partili milletvekilleri ile birlikte Batman Belediye Başkanlığını ziyaret ederek yönetim ve çalışanların Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Bayramın üçüncü gününde Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve partili milletvekillerini belediyede ağırladı. Ramazan Bayramı dolayısıyla Batmanı ve Belediyeyi ziyaret ettiklerini ifade eden Eş Başkan Temelli gördükleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Belediye girişinde Belediye Eş Başkanları, Belediye meclis üyeleri, çalışanlar ve halk tarafından karşılanan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ile milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Feleknas Uca, Ayşe Acar Başaran, Dr. Necdet İpekyüz ve diğer konuklar Belediye Başkanlığı Salonuna geçerek bayramlaşma programına katıldılar. Konuklarını ağırlamaktan büyük onur duydukları belirten Belediye Eş Başkanı Dr. Mehmet Demir, yaptığı kısa konuşmada belediyenin içinde bulunduğu sıkıntıları dile getirdi. Belediyenin adeta istihdam alanına dönüştürüldüğünü belirten Eş Başkan Demir; “2255 çalışanı, 307 milyon borcu, işten çıkarılan 265 kişi ve sürekli kutuplaşma üzerine kurdukları siyasetin soncu olan bir enkazı devralmış bulunuyoruz” diyerek belediyedeki durumu özetledikten sonra Eş Genel Başkan ve konuklarına Belediyeye yaptıkları ziyaretten dolayı teşekkür etti.

"ONURLU BİR BARIŞA MUTLAKA VARACAĞIZ"

Belediye Eş Başkanı Dr. Mehmet Demir’in kısa teşekkür konuşmasının ardından söz alan HDP EŞ Genel Başkanı Sezai Temelli ülkenin mevcut çıkmazdan çıkış yolunun bulunduğunu hatırlatarak, “Barışın yolu toplumsal uzlaşmadan geçer” tespitinde bulundu. Ekolojik, Kadın eşitlikçi ve Emekçi belediyecilik anlayışıyla halka hizmet edeceklerini vurgulayan Eş Genel Başkan herkese ulaşmak gerektiğini hatırlattı. Kayyum dönemi belediyecilik anlayışını ortadan kaldırdıklarını belirten Temelli, ülkede “onurlu bir barışa, demokratik bir cumhuriyete mutlaka varacağız” dedi. Yapılan konuşmalardan sonra konuklar Belediye Başkanlığı makamına geçerek Belediye Eş Başkanlarıyla bir süre baş başa sohbet etti. Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz burada konuklarına ziyaret anısına petrol pompası maketi hediye etti. Eş Genel Başkan Temelli ve beraberindeki heyet daha sonra Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz ile Belediye meclis üyeleri tarafından Belediyeden uğurlandı.