Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in yayınladığı videolarda Uğur Mumcu'nun katledilmesine yönelik dile getirdiği iddiaların ardından Mumcu ailesi avukatı açıklama yaptı.

Gazeteci Uğur Mumcu’nun bombalı saldırı sonucu katledilmesiyle ilişkili iki dava halen sürüyor ancak somut gelişme yok. Öte yandan organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in yayınladığı videolarda Uğur Mumcu'nun katledilmesine yönelik dile getirdiği iddiaların ardından Mumcu ailesi avukatı açıklama yaptı. Mumcu ailesinin avukatı Halil Sevinç, “havada duran iddiaların bulunduğunu ancak hiçbir iddianın altının doldurulmadığını” söyleyerek “İkisinde de suyu bulandırmak istiyorlar. Devlet, hukuk devletiyse, bu iddiaların hepsini araştırıp ortaya koyması gerekiyor. Davada son sözümüz vardı, ‘Tetikçiler bunlarsa, tetiği çektirenler kim?’ diye. O soru hâlâ askıda duruyor” dedi.

"28 YILDIR FİRARİ OLAN BOMBACI DEMİR'İN DOSYASI AYRILDI VE DEVAM EDİYOR"

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, 2000’de Hizbullah’a yönelik gerçekleştirilen bir operasyonda, Mumcu cinayetine ilişkin krokiler ele geçirilmişti. İncelemelerin ucu “Tevhit-Selam/Kudüs Ordusu” adlı örgüte uzanırken gazeteciler Muammer Aksoy, Bahriye Üçok ve Ahmet Taner Kışlalı cinayetlerinin de dahil edilmesiyle UMUT Davası açıldı. Davada, Mumcu’nun aracına konan bombanın Ferhan Özmen tarafından hazırlandığı ve Necdet Yüksel’in gözcülüğünde, Oğuz Demir tarafından yerleştirildiği kaydedildi. 2005’te sonuçlanan davada sanıklar Yüksel, Özmen ve Kışlalı’nın katil zanlısı Rüştü Aytufan ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı. Ancak davada hapis cezası alan üç sanıkla ilgili Anayasa Mahkemesi hak ihlali kararı verdi. Bu nedenle dava yeniden başladı. 28 yıldır firari olan bombacı Demir’in dosyası ayrıldı ve devam ediyor."

"EMNİYET GÜÇLERİ NİYE BUNU ÇIKARAMIYOR"

Mumcu ailesinin avukatı Halil Sevinç, “MİT’in, cinayeti MOSSAD’ın işlediğine dair bilgisi olduğu” iddiası ile Peker’in iddiasına dikkat çekti. Sevinç, “Altı doldurulamayan iddialar bütünü” ifadelerini kullandı. Oğuz Demir’in Türkiye’de olduğuna yönelik ihbara ilişkin ise “Türkiye’deyse, devletin Emniyet güçleri niye bunu çıkarmıyor? Bir sürü soru işareti. Hukuk devleti miyiz, aşiret devleti miyiz belli değil” diye konuştu.

SEDAT PEKER NE DEMİŞTİ?

Sedat Peker’in Uğur Mumcu ve Kutlu Adalı ile ilgili açıklamaları şöyle:
  • “1996’da Kutlu Adalı’nın cinayetine değineceğiz demiştik. Biz Korkut Eken, Mehmet Ağar o zaman hep beraberiz. Korkut Eken’in odası Mehmet Ağar’ın odasının yanı. Genciz, vatanseveriz. Bana genelde iş adamlarını yönlendiriyorlar, faili meçhullerden ziyade. Bana dedi ki Kıbrıs’ta bir adam var. ‘Kıbrıs’ı Rumlara satmak istiyor’ dedi. 2 tane de profesyonel istedi. ‘Öz kardeşimi vereceğim’dedim. Atilla Peker. Uzmandır, sokaklardan yetişti. Korkut Eken, Atilla Yıldırım bu cinayetten ne kadar önce gittiler? Yüce Allah o insanın kanını bize nasip etmedi. Adam namuslu adam. Bugünleri görmüş adam bunun için çalışmış. Hep böyle yapıyorlar, vatanseverlik diye milleti coşturuyorlar. Herkesi birbirine sokuyorlar. Aradan zaman geçti, döndüler 3-4 gün sonra. Korkut abi ile konuştuk. Dediler tekrardan gideceğiz. Bunlara bağlı başka bir ekip öldürmüş. Korkut abi ‘halloldu’ dedi. Diyecekler niye anlatmadın? Siz gördüğünüz her şeyi anlatıyor musunuz? Hepimiz birbirimizin aynısıyız. Kaç kişi böyle gitti.”
  • “Uğur Mumcu görüşüne katılırsınız katılmazsınız şehittir. Namuslu, dürüst adamdı. Neden öldürüldü? Öldürüldüğü zaman yazdığı yazılara bakın. Terör bölgelerinde uyuşturucu tarlaları olur, satışları olur ve silah ticareti… Uğur Mumcu şehit ediliyor. Yanına ilk gelen kim? Katil en önce gelir: Mehmet Ağar. Eşine (Mehmet Ağar Güldal Mumcu’ya) diyor ki, ‘Ben buradan bir tuğla çekersem devlet aşağı iner.’ Bu meşhur sözdür. Devletin içinde yaşayanlar bunu bilirler. Uğur Mumcu, temiz adam, saf adam, tek başına bir adam.”

YEDİNCİ VİDEOSUNU PAYLAŞMIŞTI

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, kendisine yönelik operasyonun ardından çektiği videoların 7.’sini yayınladı. Sedat Peker, Süleyman Soylu, Erkan Yıldırım ve Mehmet Ağar’la ilgili iddialarda bulundu. Peker, 7’nci videosunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenerek “Uyuşturucu satıcısıyla resmimi koymuşsun, diyorsun ki ‘Bunlar yeni bir uyuşturucu yolu.’ Ben sana sizin kurduğunuz o uyuşturucu yolunu anlatacağım. Daha çok konuşacağız. Artık parça parça değil, avuç içi kadar koparma dönemi geldi” ifadelerini kullandı.