Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın hakkında açılan çek senet ve usulsüzlük davalarından beraat etmesi TGRT Ana Haber Bülteni'nde alışık olunmayan bir şekilde yer buldu.

TGRT Ana Haber Bülteni sunucusu Ekrem Açıkel'in Mansur Yavaş hakkındaki beraat haberini verirken kullandığı cümleler sosyal medyanın gündemine oturdu.

ŞİMDİ KİM UTANACAK?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, avukatlık yaptığı döneme ilişkin 'sahte senet' ve 'görevi kötüye kullanmak' suçlamalarıyla hakkında açılan davada beraat etti. Haber ulusal medyada geniş yer bulurken, TGRT'deki veriliş şekli sosyal medyanın gündemine oturdu. Haberi veren TGRT Ana Haber Bülteni sunucusu Ekrem Açıkel, Hatırlayın lütfen seçim öncesi ne olmuştu? Mansur Yavaş'ın ne dolandırıcılığı, ne hırsızlığı ne de sahtekarlığı kalmıştı. İş resmen haysiyet cellatlığına kadar gitti. Ve bugün Mansur Yavaş, davadan beraat etti. Daha trajik olanı söyleyeyim mi size? Bu suçlamaları Yavaş'a yönelten Necmettin Kesgin şimdi aranıyor. Peki, ne olacak? Sizce kim utanacak?" ifadelerini kullandı.

ŞİKAYETİ YAPAN KİŞİ ARANIYOR

Açıkel, davada aranan tek kişinin Yavaş'a suçlamada bulunan Kesgin olduğunu belirtti. Açıkel'in Ana Haber Bülteni'nde haberi sunuş şekli tam olarak şu şöyleydi: "Karşınızda bana göre günün en çarpıcı haberlerinden biri… Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkındaki o sarsıcı yargı kararı… Hatırlayın lütfen, seçim öncesi ne olmuştu… Mansur Yavaş’ın ne dolandırıcılığı, ne hırsızlığı, ne de dolandırıcılığı kalmıştı… İş resmen haysiyet cellatlığına kadar gitti. Ve bugün Mansur Yavaş, sahte senet ve görevi kötüye kullanma iddiasıyla açılan davada beraat etti… Daha trajik olanı söyleyeyim mi size; bu suçlamaları Yavaş’a yönelten Necmettin Kesgin şimdi aranıyor… Peki ne olacak… Sizce kim utanacak?"