Yaklaşık 2 milyar dolarla yurt dışına kaçtığı ortaya çıkan kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer'in ağabeyi Güven Özer ve kız kardeşi Serap Özer de gözaltına alındı.

Yaklaşık 2 milyar dolarla yurt dışına kaçtığı ortaya çıkan kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer'in ağabeyi Güven Özer de soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Ardından kız kardeş Serap Özer Kocaeli'de gözaltına alındı. Soruşturmada gözaltına alınanların sayısı 69'a yükseldi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, şirketle irtibatları olduğu tespit edilen 78 kişinin ardından 2 kişi hakkında daha gözaltı kararı çıkarıldı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme ve doküman ele geçirilirken, Özer, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Faruk Fatih Özer'in de arasında bulunduğu firari 11 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

AĞABEYİ ‘BİZİ DE VURUP GİTTİ’ DEMİŞTİ

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in ağabeyi Güven Özer, "Kardeşim çok iyi bir insandı. Yıllardır da kripto para işleriyle uğraşıyor. Bizi de vurup gitti. Nasıl böyle bir şey yaptı, anlayamadım" açıklaması yaparak vurgunla ilişkisi olmadığını iddia etmişti.

NE OLMUŞTU?

2017’de Faruk Fatih Özer tarafından Koineks Teknoloji AŞ. ismiyle kurulan firmanın adının sonra Thodex olarak değiştirildiği, firmanın 2020’de de yurt dışına açılarak 120’den fazla ülkede faaliyet gösterdiği belirlendi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla şüpheli Faruk Fatih Özer hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılırken, şüphelinin kırmızı bültenle aranması için gerekli adli girişimler yapıldı.

ARNAVUTLUK’TAN İADESİ İSTENDİ

Mahkeme kararı üzerine Adalet Bakanlığınca gerekli yasal prosedürler işletilerek Özer hakkında kırmızı bülten çıkarılırken, Arnavutluk’a gittiği belirlenen şüphelinin iadesi istendi, ayrıca adı geçen şirkete ve şüpheli şahsa ait banka hesaplarına tedbir konuldu. Soruşturma kapsamında, şirket bünyesinde çalıştığı belirlenen 80 kişinin yakalanması, bu kişiler nezdinde bulunan suç eşyalarına el konulması ve dijital materyallerin incelenmesi amacıyla kolluk ekiplerine gerekli talimat verilerek 9 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yaklaşık 2 milyar dolarla yurt dışına kaçtığı iddia edilen kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Arnavutluk'ta olduğu tespit edilmişti. Özer hakkında Kırmızı Bülten çıkarıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Özer'in yakalanması için Arnavutluk İçişleri Bakanı Bledar Cuci ile telefonda görüştü.