Türk Hava Yolları'nın Genel Müdürü Bilal Ekşi, 1 Haziran'da başlayacak olan seyahatlerde yan koltuğun boş olacağına dair bir karar alınmadığını duyurdu.

THY, 1 Haziran'da yeniden başlayacak olan uçuşlarda sosyal mesafe gereği yan koltuğun boş bırakılmayacağını duyurdu.

"UÇAKTA BULAŞ RİSKİ AZ"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın duyurduğu 'normalleşme' adımlarına göre 1 Haziran'dan itibaren seyhata yasağı kalkacak. Bu açıklamanın ardından yurttaşlar bilet almak için birbirleriyle yarışırken, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, yurttaşların sağlığını riske eden bir açıklamaya imza attı. Ekşi, Twitter'da yaptığı paylaşımda, "Havacılık ve sağlık otoritelerinde; uçak havalandırma sistemleri, HEPA filitreleri ve yapılan bilimsel araştırmalarda uçak içi bulaş riskinin yüksek olmaması gibi sebepler ile HENÜZ ZORLAYICI BİR KARAR ALINMAMIŞTIR" ifadelerini kullandı.

TAVSİYE EDİLMEDİYSE ZORUNLU DEĞİL

Açıklamasını uluslararası kuruluşlara dayandıran Ekşi, "Örneğin Avrupa Sivil Havacılık Emniyet Ajansı EASA ve Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, ECDC ortak yayınladığı kılavuzda yolcu sayısı müsait ise tavsiye etmiş değil ise zorunlu tutmamıştır" diyerek uçakta sosyal mesafenin uygulanmayacağı sinyallerini verdi.