Lufthansa Group Türkiye Genel Müdürü Geçer, "Temmuz itibariyle Lufthansa ve SWISS Frankfurt, Münih ve Zürih’ten Türkiye’ye olan uçuşlarını tekrar başlatıyor" açıklamasında bulundu. THY ise 19 Haziran'dan itibaren ABD'ye uçuşların başlayacağını duyurdu.

Lufthansa Group Türkiye Genel Müdürü Kemal Geçer, Lufthansa Group bünyesindeki havayolları olarak gelecek hafta ve aylarda küresel ağdaki kısa mesafe ve uzun mesafe uçuşlarını ciddi ölçüde artıracaklarını kaydetti. AA'ya konuşan Geçer, uçuşların artırılmasıyla tekrar mümkün olduğunca çok destinasyona uçmayı hedeflediklerini belirterek, "Temmuz itibariyle Lufthansa ve SWISS Frankfurt, Münih ve Zürih’ten Türkiye’ye olan uçuşlarını tekrar başlatıyor. Bu sekilde Türkiye’ye Almanya ve İsviçre’den haftalık 28 uçuş yapılacak. Bu uçuşlar, küresel uçuş ağında haziran sonu itibariyle 130 uçuş olarak başlatılan tekrar başlangıç operasyonunun bir parçası olarak yapılacak" şeklinde konuştu. Geçer, Türkiye uçuşlarını Temmuz ayı için tekrar planlayabilmenin çok mutlu edici bir gelişme olduğunu vurgulayarak, "Hepimiz tekrar uçabilmenin ve özlediklerimize kavuşabilmenin sevincini yaşıyoruz. Bizim her zamanki önceliğimiz yolcu ve çalışan güvenliği ve bunu maksimum düzeyde tutuyoruz" ifadelerini kullandı.

"ALMANYA'DA TÜRKİYE'YE SEYAHATLERİ BEKLİYORUZ"

Geçer, uçuş öncesi ve uçak içi en iyi hijyen önlemlerini aldıklarının altını çizerek, şunları söyledi: "Temmuz ve Ağustos aylarında yurtdışından özellikle Almanyada ikamet eden vatandaşlarımızın Türkiye’ye seyahatlerini bekliyoruz. Türkiye’den yurtdışına uzun mesafeli seyahat edecek yolcularımız gerekli vizeleri ile Türkiye’den Frankfurt ve Münih üzerinden transit terminallerinden aktarmalı olarak dünyanın bir çok noktasına uçabilecekler. Ancak yolcularımızın gitmek istedikleri Ülkelerin web sitelerinden güncel Kovid-19 uygulamalarını takip etmelerini tavsiye ediyoruz."

THY: CHİCAGO, WASHİNGTON VE LOS ANGELES

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin Twitter hesabından paylaştığı bilgiye göre, Chicago ve Washington'a 19 Haziran'dan itibaren haftada 3'er uçuş, Los Angeles'a 24 Haziran'dan itibaren haftada 3 uçuş gerçekleştirilecek. THY'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre ise, 19 Haziran'dan itibaren Shanghai'ya haftada 1, 24 Haziran'dan itibaren Hong Kong ve Seul'a haftada 2 uçuş gerçekleştirilecek. THY'nin BDT ülkelerine uçuşları ise 16 Haziran'dan itibaren gerçekleştirilecek. THY, Bişkek'e 16 Haziran'dan itibaren haftada 3 uçuş, Minsk'e 17 Haziran'dan itibaren haftada 3 uçuş, Duşanbe'ye 18 Haziran'dan itibaren haftada 2 uçuş ve Almanya'ya 21 Haziran'dan itibaren haftada 2 uçuş yapacak.