Avukat Ebru Timtik'in ölüm orucu eyleminin 200. gününde avukatlar, Timtik'i tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti. Avukat Kemal Aytaç, "Ebru adalet istiyor" açıklamasında bulundu.

Avukatlar, tutuklu avukat Ebru Timtik'in "adil yargılama" talebiyle başlattığı ölüm orucu eyleminin 200. gününde, Timtik'i tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti. Hukukçular, "adil yargılama" talebiyle ölüm orucu eyleminde olan avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için adalet talebini yineledi.

"YARGITAY KARARINI BEKLİYOR"

Ölüm orucu eylemindeki Timtik'in tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'ne giden avukatlardan Kemal Aytaç, Timtik ile görüştüğünü belirterek, şöyle konuştu: "Ebru ile görüştüm. Çok zayıflamış. Ancak genel hali, sesi ve konuşması iyi. Beklentileri var. Yargıtay Ceza Dairesi'nin bugünlerde vereceği karara ilişkin beklentileri var. Bizim de beklentimiz var. Herkese çok teşekkür etti, selamları var. Adil yargılanma için 200 gündür açlık grevinde ve ölüm orucunda olan Ebru Timtik, adalet istiyor. Biz de avukatlar olarak, bugün arkadaşımıza güç ve destek vermeye geldik."

ÜNSAL 63, TİMTİK 94'ÜNCÜ GÜNDE ÖLÜM ORUCUNA ÇEVİRDİ

Burhaniye T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ünsal 63’üncü, Silivri 9 No’lu Cezaevi’ndeki Timtik ise 94’üncü gününde açlık grevi eylemini ölüm orucuna çevirmişti.