AKP ve MHP’nin Meclis’ten geçirdiği sosyal medya düzenlemesine bir tepki de Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay'dan geldi. Atay, "Yok öyle aman Ali Rıza Bey, ağzımızın tadı bozulmasın tarzı muhalefet. Bu mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz ve gideceksiniz" diye konuştu

AKP ve MHP’nin Meclis’ten geçirdiği sosyal medya düzenlemesine tepki gösteren Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, yurttaşların haklarını sosyal medya üzerinden aradığını vurgulayarak, düzenlemeye karşı muhalefet edeceklerinin altını çizdi. Atay ardından bir dönem televizyonda yayınlanan Yaprak Dökümü dizisindeki repliği kullanarak muhalefete şu atıfta bulundu: "Yok öyle aman Ali Rıza Bey, ağzımızın tadı bozulmasın tarzı muhalefet. Bu mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz ve gideceksiniz” diye konuştu. Pınar Gültekin'in cinayetine de değinen Atay, bütün ülkeyi infiale sürükleyen, herkes şoka girmişken 33 saat boyunca tek kelime etme gereği dahi duymayan bir cumhurbaşkanı başka hiçbir yerde yok."

"İKİ BİLEK BİLE KALSAK..."

Cumhuriyet'in haberine göre, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, AKP-MHP’nin ortaklaşa Meclis’e getirdiği sosyal medya düzenlemesiyle ilgili Genel Kurul’da söz alarak, sosyal medyaya ‘sansür’ getirilmek istendiğini vurguladı. Atay düzenlemeye karşı muhalefet edeceklerinin altını çizerek, "Yok öyle aman Ali Rıza Bey, ağzımızın tadı bozulmasın tarzı muhalefet. Nasıl konuşuyorsanız, öyle cevap alacaksınız. Ne tondan söylüyorsanız, öyle karşılık göreceksiniz. Dişe diş, göze göz, bilek bileğe; değil iki milletvekili, yaptıklarınızı görecek iki göz, karşınızda duracak iki yürek, sizinle mücadele edecek iki bilek kalsak, bu mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz ve gideceksiniz" diye konuştu.

"BAŞKA YERDE YOK"

Atay, konuşmasının devamında, ifadeleri kullandı: "Eşinin kardeşi tarafından tecavüze uğrayıp şikayet için karakola gittiğinde, Kürtçe bilen bir tek polis olmadığı için ifadesi alınamayan ve kocası tarafından öldürülen Fatma Altınmakas başka yerde yok. Tecavüze rağmen serbest bırakılan fail başka yerde yok. Kocası tarafından tehdit edildiği için tam 60 kez şikayetçi olan ve verilen korumaya, annesinin, ‘damadım kızımı öldürmeye gidiyor’ diyerek polisi aramasına rağmen hiç çıkmadığı evine giren kocası tarafından öldürülen Sevtap Şahin başka bir yerde yok.

"23 SUÇ DUYURUSU ARDINDAN ÖLDÜRÜLDÜ"

Eski eşi tarafından, şiddet gören ve tecavüze uğrayan, 23 suç duyurusu yapmasına rağmen bunlarla ilgili takipsizlik verilen ve sonunda satırla öldürülen Ayşe Tuba Arslan başka yerde yok. Eşinden boşanmak için uğraşan, eşi tarafından şiddet gören, tecavüze uğrayan, mahkemede ‘eşimi seviyorum, pişmanım’ deyip serbest bırakılan eşi tarafından 11 yerinden bıçaklanarak öldürülen Ayşe Paşalı başka bir yerde yok. Yavru köpeğe tecavüz edip öldüren ve serbest bırakılan, 9 suç kaydı ve aranma kararı olmasına rağmen resmi kurumda çalışabilen ve ancak sosyal medyada ortaya konan kamuoyu baskısıyla bu suçlardan birinden tutuklanabilen sapık başka yerde yok.

"HİÇBİR İKTİDAR PARTİSİNDE YOK"

Salihli’de Mahallelerine yapılacak biyogaz santraline Gediz Ovası kirlenir diye karşı çıkan yaşlı başlı kadınların jandarma tarafından tekme tokat dövülmesi dünyanın hiçbir yerinde yok. Evinde çalışan Nadira Kadirova’nın kendi silahıyla ölmesine rağmen daha partiniz içinde bir tane soruşturma açmadığınız bir vekilin olması dünyanın hiçbir iktidar partisinde yok. İstanbul Sözleşmesi’ne karşı olduğunu anlatmak için, 'Tavuklara zorla horozluk yaptıramazsınız' diyebilen bir vekil başka yerde yok.

"TEK KELİME ETMEYEN CUMHURBAŞKANI"

"Eski erkek arkadaşı tarafından boğulan, yakılan, varile konulup gömülen, bütün ülkeyi infiale sürükleyen, herkes şoka girmişken 33 saat boyunca tek kelime etme gereği dahi duymayan bir cumhurbaşkanı başka hiçbir yerde yok. Pınar Gültekin’in haberinin altına kendisini aylardır taciz eden sapığın haberini yazmak zorunda kalan ve ancak sosyal medya baskısıyla gözaltına aldırabilen kadın başka bir yerde yok."