Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, bugün, 8 Ekim 1978 yılında 7 TİP’li öğrencinin vahşice öldürüldüğü Bahçelievler Katliamı faillerinden Haluk Kırcı’nın Haber Global’deki programa katılarak, katliamı anlatmasına tepki gösterdi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP), bugün Bahçelievler Katliamı faili Haluk Kırcı’nın Haber Global’de yayınlanan programa katılarak, katliamı anlatmasına kanalın binası önünde toplanarak tepki gösterdi.

"DEVLET GİDİP GETİRECEK"

Bahçelievler Katliamı faili Haluk Kırcı Haber Global’de, Can Dündar’a yönelik silahlı saldırıya dair de konuşmuştu. Kendisinin azmettirdiği iddia edilen saldırıyı değerlendiren Kırcı, "Ben olsam Can Dündar’ı öldürtürdüm. Yapacak olduktan sonra temiz iş yapardım. Ne yapılmış Can Dündar’a? Yere ateş edilmiş saldırı diye. Sonra yakalanmışsın. Devlet gidecek Can Dündar’ı getirecek burada yargılayacak başka yolu yok bunun" ifadelerini kullanmıştı.

"İNTİKAM DEĞİL, KATLİAM"

TİP İstanbul İl Örgütü, 7 TİP’li öğrencinin ‘kontrgerilla olarak kullanılan güçler tarafından öldürüldüğünü’ ve yaşananın ‘intikam değil, katliam’ olduğunu vurgulayan basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "7 TİP’li genç, 12 Eylül faşist askeri darbesine giden süreçte, 8 Ekim 1978 günü Bahçelievler’de planlı programlı şekilde, kontrgerilla olarak kullanılan güçler tarafından vahşice öldürüldü. Katliamın failleri, onlara bu işi yaptıranlar biliniyor. Amaçları biliniyor. Faillerin, onları azmettirenlerin nasıl serbest bırakıldıkları, nasıl kullanıldıkları biliniyor. Dün bu katillerden biri, bir ‘star’ gibi televizyona çıkarıldı. Bir soruşturma, araştırmacı gazetecilik, katliamda bilinmeyen yönleri açığa çıkarma amacıyla değil, şov amacıyla bir televizyon programında ağırlandı. Bunun adı gazetecilik değil, bunun adı televizyonculuk değil. Bunun adı ‘katilin sesi’ olmak."

"MEMLEKETİN HER BİR KARIŞ TOPRAĞINDA 7 GENCİN MİRASI VAR"

TİP İstanbul İl Örgütü, programın yayınlanmasının ardından parti binalarına sayısız tepki telefonunun geldiğini belirterek, şöyle devam etti: "Bu ülkede sosyalistler var. Bu ülkede devrimciler var. Emekçiler var. Kadınlar var. Gençler var. Onların temsilcileri var. Behice Boran’lardan, Bahçelievler’de katledilen yoldaşlarımızdan kalan mirası büyütmeye, o bayrağı yükseltmeye ant içmiş bizler varız. Türkiye İşçi Partisi var. Memleketin her bir karış toprağında 7 TİP’li gencin bıraktığı mirasın izleri var. Unutmayın, biz unutmuyoruz."