CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, pandemiden en çok tiyatrocuların etkilendiğini belirterek, “Açlığa mahkum edildiler. 2021 Ocak ayına kadar tiyatroların salon kiraları devlet tarafından karşılanmalıdır" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, pandemiden en çok tiyatrocuların etkilendiğini belirterek, “Açlığa mahkum edildiler. 2021 Ocak ayına kadar tiyatroların salon kiraları devlet tarafından karşılanmalıdır. Tiyatrolarda çalışan personellerin maaşları ve SGK primleri 2021 Ocak ayına kadar devlet tarafından ödenmeli, prim borçları ile ilgili düzenlemeler yapılmalıdır” dedi.

ÇAĞRILARI YANITSIZ KALDI

Tiyatrocuların seslerini duyurmak için 16 gün boyunca yaptığı susma eylemine destek veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkuş İlgezdi, fondaki paranın tiyatrocular için kullanılması yönünde çağrı yaptıklarını ancak yanıt alamadıklarını söyledi.

"BAKANLIK SANATÇILARIN DERTLERİ İLE UĞRAŞMAK İSTEMEDİ"

Cumhuriyet’e konuşan İlgezdi, “Tiyatrocular için Kültür ve Turizm Bakanlığı hiçbir şey yapmadı. Yapmamaya da devam ediyor. CHP olarak daha nisan ayında tiyatrocular ve diğer sanat emekçileri için gerekli desteğin zaten bakanlıkta olduğunu ortaya koymuştuk. 2017 yılı itibarıyla özel kopyalama harcında biriken 320 milyon TL var. Bu rakam 2020 itibarıyla daha da arttı. Bu para kullanılsa, tiyatrocular ve sanat emekçileri bu süreci atlatabilecekti. Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıların dertleri ile uğraşmak istemediği için sanatçılar çok zor durumda kaldı” diye konuştu.

"2021 OCAK AYINA KADAR DEVLET ÖDEMELİ"

“2021 Ocak ayına kadar tiyatroların salon kiraları devlet tarafından karşılanmalıdır” diyen İlgezdi, “Tiyatrolarda çalışan personellerin maaşları ve SGK primleri 2021 Ocak ayına kadar devlet tarafından ödenmeli, prim borçları ile ilgili düzenlemeler yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.