OHAL'in kaldırılmasından bugüne kadar bakan onayıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) 5 bin 587 personel ihraç edildi, 1512 emekli askerin rütbeleri geri alındı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın emriyle bakanlığa bağlı tüm komutanlık, birlik ve karargahta devam eden incelemelerde, FETÖ ile bağlantısı olabilecek personel araştırılıyor. Önceki uygulama sonuçlarına göre, ortak olarak belirlenen kıstaslar, çalışmalarda tüm ilgili ve yetkili makamlar tarafından hassasiyetle kullanılıyor.

5 BİN 587 PERSONEL İHRAÇ EDİLDİ

Önceki uygulama sonuçlarına göre ortaklaşa belirlenen kıstaslar kullanılarak, yapılan değerlendirme ve teklifler doğrultusunda, OHAL’in kaldırılmasının ardından bakan onayıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nden 5 bin 587 personel ihraç edildi.

20 BİN 566 KİŞİNİN İLİŞİĞİ KESİLDİ

Söz konusu süre içinde 1512 emekli askerin de rütbeleri geri alındı. Böylelikle 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiği kesilenlerin toplam sayısı 20 bin 566 oldu.

196 KİŞİ KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

Bunların yanı sıra Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı hudut birlikleri de yurt dışına yasa dışı yollarla kaçmaya çalışanlara göz açtırmıyor. Bu kapsamda 2 sene içinde ‘Hudut Kartalları’, FETÖ mensubu 196 kişiyi yurt dışına kaçmaya çalışırken, sınır hattında yakaladı.