İdlib'de Suriye rejimi ile gerginlik sürerken Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), İdlib'deki gözlem noktalarına komando takviyesi yaptı.

Rusya Savunma Bakanlığı, TSK'ya ait askeri konvoyun İdlib'e doğru ilerlediği görüntüleri paylaştı. Rusya'nın bu görüntüleri paylaşması üzerine TSK'dan da doğrulama geldi. TSK, Suriye sınırına askeri ve silah sevkiyatı yapıldığını doğruladı. Türkiye'nin çeşitli birliklerinden Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gönderilen ve buradaki sınır birliklerinde hazır bekletilen komandolar hazırlıklarını tamamladı. Komandolar daha sonra zırhlı personel taşıyıcılarıyla sınır birliklerine doğru hareket etti. Öte yandan, TSK tarafından gönderilen çok namlulu roketatarların Suriye sınırına konuşlandırıldığı görüldü.

RUSYA, TÜRKİYE ASKERİ KONVOYUNUN GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI

Rusya Savunma Bakanlığı, İdlib’e doğru ilerleyen, Türk askeri araçlarının bulunduğu konvoyun havadan çekilen videosunu yayınladı. Bakanlığın yayınladığı, insansız hava aracından (İHA) çekilmiş olan görüntülerde yolda İdlib’e doğru ilerleyen onun üzerinde askeri aracın yer aldığı konvoy görülüyor. Daha önce Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye-Suriye sınırından militanlara yapılan silah ve mühimmat sevkiyatlarının, ayrıca Türk askeri konvoylarının İdlib'deki durumu önemli ölçüde zorlaştırdığına dikkat çekmişti. Video Türkiye'ye Rusya tarafından gönderilen bir tehdit mesajı olarak yorumlanıyor. Görüntüde 'crosshair' olarak bilinen hedef işareti de askeri konvoyun üzerinde geziniyor.