İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi gören ve dün yaşamını yitiren Dr. Ali Özyurt uzun yıllar emek verdiği İstanbul Tabip Odası önünde düzenlenen törenle dostları ve mücadele arkadaşları tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Törende konuşan DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Ali Özyurt herkesin yoldaşıydı ve hep omuz başımızdaydı" diye konuştu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu, İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi ve Barış Akademisyeni Dr. Ali Özyurt, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Cağaloğlu’ndaki İstanbul Tabip Odası önünde yapılan törene TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman, TTB Merkez Konseyi 2. Başkanı Ali Çerkezoğlu, TTB Merkez Konseyi eski Başkanı Raşit Tükel, İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Pınar Saip, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Osman Öztürk, HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile birçok parti ve meslek odası temsilcisi katıldı. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1218156535722934273

"YOLUNDAN YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Törende konuşan İTO Başkanı Pınar Saip, "Türk Tabipleri Birliği ve İstanbul Tabip Odası'na verdiği emekler hep aklımızda kalacak. Bize yol açtığı perspektiften ilerlemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"O BİR MÜCADELE İNSANIYDI"

TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman ise, "Çok üzüntülüyüz. Ali hepimize dokundu. O bir mücadele insanıydı. Yıldızlar yoldaşı olsun. Türk Tabipleri Birliği seni çok arayacak" dedi.

"HEPİMİZİN YOLDAŞIYDI"

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu da, konuşmak için çok zor bir an olduğunu belirterek, ifadeleri kullandı: "Ali Özyurt bu ülkede, bu topraklarda hatta bu gezegende eşitlikten, adaletten, barıştan, kardeşlikten, emekten yana kim varsa onun arkadaşıydı, dostuydu, yoldaşıydı. O nedenle hepimiz bugün buradayız ve çok üzgünüz. Ali dokunduğu herkeste büyük izler bırakan bir arkadaşımızdı. Hepimizin yoldaşıydı ve hep omuz başımızdaydı." Özyurt, törenin ardından Gaziosmanpaşa’da kılınan ikindi namazıyla son yolculuğuna uğurlandı.