Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 26 bölge müdüründen 10'u bu sabah Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden alındı.

TÜİK'te görevli 10 bölge müdürü, Resmi Gazete'de bu sabah yayınlanan karar ile görevden alındı.

BAŞKAN DEĞİŞMİŞTİ

Açıkladığı ekonomik verilerle zaman zaman tartışmalara neden olan Türkiye İstatistik Kurumu'nda son yıllarda sıkça yapılan müdür değişikliklerine bir yenisi daha eklendi. TÜİK'te son başkan değişikliği 22 Mayıs tarihinde yapılmış ve başkanlığa Emine Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Elif Esen'in eşi Muhammet Cahit Şirin getirilmişti.

10 BÖLGE MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ

Bu sabah Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile toplamda 26 bölge müdürü olan TÜİK'in 10 bölge müdürü görevden alındı. İşte görevden alınan o müdürler: – Antalya Bölge Müdürü Abdi Öncel, – Bursa Bölge Müdürü Ünal Can, – Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ, – Edirne Bölge Müdürü İsmail Çapoğlu, – İstanbul Bölge Müdürü Zeki Bostancı, – Kastamonu Bölge Müdürü İsmail Gökalp, – Konya Bölge Müdürü Nurettin Kaya, – Manisa Bölge Müdürü Mehmet Akyol, – Siirt Bölge Müdürü Yavuz Uyar, – Trabzon Bölge Müdürü Hakan Göregen.