İzmir'in bazı camilerinde akşama doğru hoparlörlerden Çav Bella şarkısı çalındı. Sosyal medyada paylaşılan bu görüntüler gündem oldu. Tunç Soyer de açıklama yaptı.

İzmir Müftülüğü, ildeki bazı camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapılmasına ilişkin inceleme başlatıldığını ve bu konuda suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1263209129079787521?s=20

İZMİR MÜFTÜLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

Bazı sosyal medya hesaplarından, kentteki bazı camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapıldığı iddiaları üzerine Müftülükten açıklama yapıldı.

MÜFTÜLÜK VE EMNİYET İNCELEME BAŞLATTI

Açıklamada, iddiaların doğru olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: "Bugün saat 17.00 sularında ilimizin çeşitli bölgelerindeki bazı camilerimizin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce merkezi sistemimizin frekansına korsan şekilde müdahil olmak suretiyle bir sabotaj gerçekleştirilmiştir. Konu ile ilgili gerekli suç duyurusunda bulunulmuş ve gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." Öte yandan Emniyet de konu hakkında araştırma başlattı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İzmir'deki bazı camilerin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce 'Çav Bella' çalınmasıyla ilgili açıklama yaptı. Erbaş, "İzmir Müftülüğümüzün ses sistemine yasadışı bir şekilde girerek müdahalede bulunan kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan çirkin saldırı asla kabul edilemez" dedi.   İzmir'de şehirdeki bazı camilerin hoparlörlerinden Çav Bella çalındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, eylemi gerçekleştiren kişi ya da kişiler ile söz konusu haber videolarını övücü ve destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında, 'dini değerleri alenen aşağılamak' suçundan resen soruşturma başlattı. Gelişmelerin ardından konuya ilişkin açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Oyuna gelmeyelim. Bu provokasyonu gerçekleştirenleri lanetliyorum" dedi.

TUNÇ SOYER'DEN AÇIKLAMA

Dün İzmir’de merkezi sistemle ezan okunan Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki bazı camilerin frekansına korsan bir şekilde girilerek ‘Çav Bella’ şarkısı çalınmıştı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı “söz konusu eylemi gerçekleştiren kişi ya da kişiler ile söz konusu haber videolarını övücü ve destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında ‘dini değerleri alenen aşağılamak’ suçundan soruşturma başlatıldığını” duyurdu.

"BU DURUM İZMİRLİLER'İ ÜZMÜŞTÜR"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'de dün yaşanan olayla ilgili bir açıklama yaptı. “Mübarek Ramazan ayının sonunda milletçe bayrama hazırlanırken İzmir'de dün bazı camilerin minarelerinden şarkı çalınması benimle birlikte tüm İzmirlileri üzmüştür” diyen Tunç Soyer, şunları söyledi:

"ALÇAKÇA PROVAKASYON"

"En fazla birlik beraberlik içinde olmamız gereken günlerde, halkımızı birbirine düşürmeye, kutuplaştırmaya çalışanların bu kadar alçakça provokasyona tevessül etmeleri niyetlerini açıkça ortaya koyuyor. Hedefleri halkımızın dirliği, birliğini bozmaktır. Bu oyuna gelmeyelim. Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı camilerin bazılarının ses sistemine girerek bu eylemi gerçekleştirenleri devletin yetkilileri, emniyet güçlerinin en kısa sürede yakalayarak yüce Türk adaleti önüne çıkacağına inanıyor, İzmirliler adına bekliyoruz. Asla kabul etmeyeceğimiz bu provokasyonu gerçekleştirenleri lanetliyor, güzel İzmir'in adını bu olayla yan yana getirip politika malzemesi yapanları da kınıyorum."