Gaziantep Şahinbey Belediyesi 2013 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucusu, kızı Esra Albayrak’ın ise yönetim kurulu üyesi olduğu TÜRGEV'e 25 yıllığına verdiği arazinin tahsisini dün iptal etti.

Gaziantep Şahinbey Belediyesi 2013 yılında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucusu, kızı Esra Albayrak’ın ise yönetim kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) 25 yıllığına arazi tahsis etmişti. TÜRGEV'e verilen Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki arazinin tahsisinin iptal edildiği ve belediye meclisindeki iptalin ardında bu kez de 25 yıllığına oy çokluğuyla İlim Yayma Cemiyeti’ne verildiği belirtildi. Cumhuriyet'ten Hazal Ocak’ın haberine göre, ilçe belediyesinin CHP’li Meclis üyesi Hasan Şencan karara itiraz ederek, “Tahsisin iptali ile tahsisin yeniden tahsis edilmesini tek teklif olarak getirmişsiniz. Bu maddeyi ayrı getirseniz daha hoş olurdu. Bu vakıflara, derneklere öğrencilerin barınacağı yurtları vermekten bıkmadık mı? İlim Yayma Cemiyeti’ne vereceğimize bunu devletin kurumuna verelim” ifadelerini kullandı.

“VAKIFLAR, DEVLETİN YÜKÜNÜ ALIYOR”

AKP’li meclis üyeleri ise “Bir öğrencinin devlete maliyetini biliyorsunuz, değil mi? Bu vakıfların, derneklerin devletin yükünü aldığını düşünüyoruz. Bunlara destek olacağız ve destek olmaya da devam edeceğiz” dedi. CHP’li meclis üyesi Uğur Kalkan da, “3 Temmuz’da TÜRGEV tahsisin iptali için başvuru yapmış. Ne hikmetse 4 gün sonra da İlim Yayma Cemiyeti ‘Burayı bize verin’ diye başvuru yapmış. İlim Yayma Cemiyeti’ne ya belediye ya da TÜRGEV bilgi verdi. Nasıl haberi oldu. Açıklar mısınız” diye sordu. AKP’li meclis üyeleri bu soruya ise özetle, “Biz kimseye alın, demedik. Müracaatla bilgimiz oldu” yanıtını verdi.