AKP'nin baroların yapısını ve seçim sistemini değiştirmeye yönelik hareketine karşı, baroların başlattığı 'Savunma Yürüyüşü'ne TTB'den destek geldi.

AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla baroların seçim sistemi ve faaliyetlerine ilişkin Meclis’e getirilmesi planlanan yasa değişikliği teklifine karşı 41’den fazla kentin baro başkanı Ankara’ya yürüdü. Polis tarafından Ankara’ya girişi engellenmek istenen baro başkanlarına  Türk Tabipleri Birliği (TTB), yaptığı yazılı açıklamayla destek verdi.

"HEKİMLER AVUKATLARI, TTB BAROLARI YALNIZ BIRAKMAYACAK"

TTB Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle: "Meslek kanunlarında yapılmak istenen antidemokratik değişikliklere karşı çıkmak için Ankara’ya yürüyen Baro Başkanlarının polis zoruyla engellenerek şehir girişinde alıkonulmalarını kınıyoruz."

"BASKILARIN BİR PARÇASI OLDUĞUNU BİLİYORUZ"

"Avukatların ve savunmanın temsilcisi Baro Başkanlarına yönelen bu engellemelerin aynı biçimde mesleğine sahip çıkan hekimlere ve hekimlerin örgütü TTB’ye yönelik engelleme çabalarının ve  baskıların bir parçası olduğunu biliyoruz."

"ANAYASAMIZA GÖRE İZİN ALMADAN YÜRÜYÜŞ DÜZENLEME HAKTIR"

"Anayasamıza göre herkes, önceden izin almadan, barışçıl toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. Hiç kimsenin, Anayasa'da açık biçimde yer alan bu hakkın kullanılmasını keyfi biçimde engelleme yetkisi bulunmamaktadır." Baro başkanlarının şehre girişleri ve Anıtkabir’e ziyaretleri önündeki engel derhal kaldırılmalıdır. İnsan hak ve özgürlüklerini keyfi biçimde sınırlandırmaya yönelik baskıcı uygulamalara derhal son verilmelidir."