Türk Tabipleri Birliği, Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Melik ve Genel Sekreter Dr. Osman Yüksekyayla’nın gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Melik ve Genel Sekreter Dr. Osman Yüksekyayla’nın koronavirüs paylaşımları gerekçesi ile gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

"SALGINLA MÜCADELENİN VE İYİ HEKİMLİĞİN GEREĞİNİ YAPTILAR"

TTB’den yapılan açıklamada, gözaltılara tepki gösterilerek şu ifadeler kullanıldı: “Şanlıurfa Tabip Odası Yöneticileri Serbest Bırakılsın! Şanlıurfa TO Başkanı Dr. Ömer Melik ve Genel sekreteri Dr. Osman Yüksekyayla Tabip Odası yöneticisi olmanın, salgınla mücadelenin ve iyi hekimliğin gereğini yaptılar. Serbest bırakılmalıdırlar.”

ÇELİK VE YÜKSEKYAYLA SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan Urfa Tabip Odası Başkanı Ömer Melik ve Genel Sekreter Osman Yüksekyayla adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. İfade vermek üzere gittikleri İl Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltına alınan Urfa Tabip Odası Başkanı Ömer Melik ve Genel Sekreter Osman Yüksekyayla, çıkarıldıkları Urfa Adliyesi’nde Nöbetçi Mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.