Koronavirüs salgını kapsamında alınan önlemler nedeniyle bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm Türkiye'de saat 19.19'da dijital ortamda ve evlerden kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 101’nci yıl dönümü, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl farklı bir şekilde kutlandı. Türkiye’nin dört bir yanındaki milli sporcular, saat 19.19’da İstiklal Marşı’nı okundu. Yurttaşlar da evlerinin balkon ve pencerelerinden, ellerindeki bayraklarla İstiklal Marşı’na eşlik etti.

İLK TÖREN ANITKABİR'DE

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle ilk tören Anıtkabir’de yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu başkanlığındaki heyet, Aslanlı Yol’dan sosyal mesafeli şekilde yürüyerek Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kasapoğlu ve beraberindeki heyet, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

İSTANBUL'DA İMAMOĞLU ÇELENK BIRAKTI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen çelenk koyma törenine katıldı.

TAKSİM'DEKİ TÖRENDE SOSYAL MESAFEYE UYULDU

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen resmi törene katıldı. İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Bağlama, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun da hazır bulunduğu törende; Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için yapılan saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Bağlama’nın anıta çelenk koymasının ardından, resmi tören sona erdi. İmamoğlu, resmi törenin bitiminden sonra, zabıta mangası eşliğinde getirilen İBB çelengini Cumhuriyet Anıtı’na bıraktı. İmamoğlu’nun ardından sırasıyla CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu da anıta çelenk bıraktı. Tören boyunca, sosyal mesafe kurallarına uyuldu.

AKK'DAN VİDEOLU KUTLAMA

Ankara Kent Konseyi (AKK), 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı Ankara’nın tarihi ve turistik bölgelerinden görüntüler içeren bir tanıtım filmi ile kutladı. AKK’den yapılan yazılı açıklamaya göre “Ankara Kent Konseyi Çalışma Grupları”ndan gelen öneri doğrultusunda, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının yıl dönümü olan 19 Mayıs’a özel, Başkent’in kültürel, doğal ve tarihi değerleri ile farklı spor dallarındaki birikimini yansıtmak üzere bir film hazırlandı.

TÜM STADYUMLARDA İSTİKLAL MARŞI OKUNDU

Salgın nedeniyle meydanlarda kutlanamayan 19 Mayıs nedeniyle tüm stadyumlarda İstiklal Marşı okundu. Sosyal medya üzerinden gençlere milli mücadele ruhunu ve 19 Mayıs’ı anlatan interaktif etkinlikler düzenlendi.

İLK DİJİTAL KUTLAMA

19 Mayıs programı kapsamında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, videokonferans yöntemiyle 81 ilden gençlere seslendi.

BALKONLARDA COŞKULU KUTLAMA

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 101’nci yıl dönümü, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl Türkiye’nin dört bir yanında saat 19.19’da balkon ve pencerelerde kutlandı. Ankara'nın Çankaya ilçesinde bağlı Ayrancı semtinde ise 19 Mayıs kutlamaları kapsamında, ses sistemi kuran yurttaşların marş dinletileri sonrasında polis ekipleri mahalleye geldi. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1262789674659176451 https://twitter.com/dokuz8haber/status/1262787252540801024 https://twitter.com/dokuz8haber/status/1262791221648465920