AKP iktidarına yakınlığı ile bilinen Işıkçılar Cemaati’nin yayın organı olan Türkiye gazetesi  iktidarı bu kez manşetten eleştirdi.

Geçtiğimiz günlerde gazete yazarlarından Süleyman Özışık ve Fuat Uğur köşelerinde ekonomideki tabloyu eleştirmişti. Özışık, "Sabır taşı çatlamak üzere" deyip seçim tehdidinde bulunurken, temel gıda ürünlerine gelen zamları eleştiren Fuat Uğur ise “Halkı kafasına göre ürünlere zam yapanlardan devlet korumayacaksa kim koruyacak?” diye yazmıştı.

TÜRKİYE GAZETESİ "ZAM YAPANLAR NEREDE"

“Vatandaş ve esnaf soruyor: Döviz çıkarken zam yapanlar inerken nerede” şeklinde manşet atan gazete, haberin spotunda ise “Başta gıda olmak üzere iğneden ipliğe yapılan her zammın ardından ‘Döviz yükseldi mecburuz’ diyenlerin, kur inince sesi çıkmıyor” ifadelerine yer verdi. Yayınlanan haberde aynı zamanda,Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken'in, “Maliyet bahanesiyle zam yapanlar, şimdi niye fiyatları aşağı çekmiyor? Başta enerji ve akaryakıt olmak üzere tüm kalemlerde indirim yapılmalı” şeklindeki görüşlerine de yer verildi.

İŞTE O MANŞET