Sokağa çıkma yasağı nedeniyle bayramı evlerinde geçiren yurttaşlar, hatların yoğunluğu nedeniyle aramalarda sıkıntı yaşadı. Tepkiler üzerine açıklama yapan Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom ise "Sorun bizde değil, diğer operatörlerde" ifadelerini kullandı. Salgın sürecinde faturaları ertelemeksizin tahsil eden GSM operatörlerinin kendilerini mağdur ettiğini belirterek, tepki gösterdi.

Koronavirüs (Covid-19) salgınını önlemek adına getirilen tedbirler kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle bayramı evlerinde geçiren yurttaşlar, Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom hatlarında sabah saatlerinden itibaren erişim sıkıntısı yaşadı. Tepkiler üzerine açıklama yapan Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom ise "Sorun bizde değil, diğer operatörlerde" ifadelerini kullandı. Salgın sürecinde faturaları ertelemeksizin tahsil eden GSM operatörlerinin kendilerini mağdur ettiğini belirterek, tepki gösterdi.

YURTTAŞLARDAN TEPKİ

Bazı bölgelerde yaşanan sıkıntıda yurttaşlar, telefonun çekmediğini, şebeke sorunu yaşadığını aktardı. 81 şehirde sokağa çıkma yasağı olması nedeniyle yakınlarını arayarak bayramlaşmak isteyen yurttaşlar, yaşanan soruna tepki gösterdi.

ÜÇ OPERATÖRDEN DE "SORUN BİZDE DEĞİL" AÇIKLAMASI

Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom’dan yaşanan arama sorunuyla ilgili açıklama yapıldı. Turkcell, "Turkcell’lilerin diğer Turkcell’li kullanıcılara doğru yaptıkları aramalarda herhangi bir aksama bulunmamaktadır. Şebekemizden diğer operatörlere yönelik gerçekleşen aramalarda ise Turkcell kaynaklı olmayan kesintiler meydana geldiği görülmektedir" ifadelerini kullandı. Vodafone ise, "Diğer operatörler yönüne yaptığınız aramalarda problem yaşıyor olabilirsiniz. Sorun Vodafone kaynaklı değildir" açıklamasında bulundu. Türk Telekom da şu açıklamada bulundu: "Diğer operatörlere doğru yaptığınız aramalarda yaşanan sorun, Türk Telekom kaynaklı değildir. Türk Telekom kullanıcılarının kendi aralarında yaptıkları aramalarda hiçbir sorun yaşanmamaktadır."

SİLİVRİ DEPREMİNDE DE AYNI TABLO

26 Eylül 2019 tarihinde İstanbul Silivri açıklarında meydana gelen 5,8 büyüklüğünde deprem sonrasında yakınlarıyla iletişim kurmak isteyen yurttaşlar, GSM operatörlerinden kaynaklı olarak yaşanan kesinti nedeniyle bir süre iletişim kuramamıştı. Deprem sonrasında Turkcell aboneleri bir saat 15 dakika, Vodafone aboneleri bir saat 45 dakika, Türk Telekom aboneleri ise 27 saatlik kesinti yaşamıştı. Arama ve internet kullanımı başta olmak üzere tüm hizmetlerde sorunlar yaşanmış ve olası daha büyük depremler karşısında GSM operatörlerinin hazırlıklı olup olmadığı tartışılmıştı.

BİK'TEN PARA CEZASI

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), deprem sonrasındaki iletişim kesintisi sebebiyle Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom'a ceza kesilmesine karar vermişti. Bu kapsamda Turkcell 2 milyon 90 bin TL, Vodafone 2 milyon 459 bin TL cezaya çarptırıldı. Türk Telekom’a ise, 27 saatlik kesinti nedeniyle 5 milyon 272 bin TL para cezası verildi.

FATURALAR TAHSİL EDİLDİ, AMA İLETİŞİM AKSADI

Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan ekonomik sıkıntılar kapsamında kullanıcılara herhangi bir kolaylık sağlamayan ve fatura tahsilatını geciktirmeden yapan GSM operatörleri, yurttaşlara verdiği hizmet kalitesi eksikliği nedeniyle tepkilerin odağı oldu.