Uzman çavuş Musa Orhan'ın cinsel saldırısına uğradıktan sonra intihar eden 18 yaşındaki İ.E'nin babası Fuat E. "Kendimden, Türkiye Cumhuriyeti’nden utanıyorum. Türkiye sessiz kalıyor. Böyle olayların üstü örtülmesin. Adalet istiyorum" dedi.

Uzman çavuş Musa Orhan’ın cinsel saldırısına uğradıktan sonra intihar eden ve dün yaşamını yitiren 17 yaşındaki İ.E’nin babası Fuat E. kızının yaşadıklarını anlattı. Musa Orhan’ın, arkadaş olduğu kızını evlilik vaadiyle kandırdığını ve 4 gün alıkoyduğunu söyleyen Fuat E., kızının intihar girişiminden bir hafta önce savcılığa şikayette bulunduklarını da söyledi.

"KIZIMI YİNE UZMAN ÇAVUŞ OLAN BİR ARKADAŞININ EVİNE GÖTÜRMÜŞ"

Cumhuriyet’ten Mehmet Kızmaz’a konuşan Fuat E. yaşananları şöyle anlattı: “Musa Orhan, kızımı ‘Devlet adamıyım, ayda 13-14 bin TL maaşım var, bana güven’ diyerek ikna etmiş. Yanına almış. Kızımı yine uzman çavuş olan bir arkadaşının evine götürmüş. Kızıma hap ve alkol vererek sarhoş ediyor. 4. gün kızım, ‘Niye nikâh yapmıyorsun, beni niye bu hale getirdin, aileme dönemiyorum’ diyor. Musa Orhan ise, ‘Operasyona gidiyorum. 1-1.5 ay operasyonda kalacağım. İzmir’de kuzenim var, al 500 TL oraya git. Hemen gelir nikah basarız’ diyor. Kızım İzmir’e gittiğinde Musa Orhan telefonunu kapatıyor.”

İNTİHAR GİRİŞİMİNDEN BİR HAFTA ÖNCE SAVCILIĞA ŞİKAYETTE BULUNMUŞ

Kızı intihar girişiminde bulunmadan 1 hafta önce savcılığa şikayette bulunduklarını söyleyen Fuat E. şöyle devam etti: “Kızım, Batman’a döndükten sonra Musa Orhan’a 4 gün boyunca mesaj yazıyor ama cevap verilmiyor. İntihardan 1 hafta önce savcılığa şikayet dilekçesini verdik."

"3 GÜN BOYUNCA KIZIMI GÖSTERMEDİLER"

"Kızım Musa Orhan’a yazdığı mektupta, ‘Beni tehdit ettin, ya kendimi ya da seni öldürecektim. Sana gücüm yok’ diye yazmış. Kızım yoğun bakımda olduğu hastanedeki sağlık görevlileri, son 3 gündür ne bana ne de annesine kızımı gösterdiler. Doktor, ‘Savcılığa, Emniyet’e kime giderseniz gidin, isterseniz şikâyet edin kesinlikle gösteremeyiz’ dedi.”

"BÖYLE OLAYLARIN ÜSTÜ ÖRTÜLMESİN"

Fuat E., “Kendimden, Türkiye Cumhuriyeti’nden utanıyorum. Türkiye sessiz kalıyor. Beni hiçbir Allah’ın kulu sormadı. Binlerce mağdur var. Böyle olayların üstü örtülmesin. Adalet istiyorum” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Batman’ın Beşiri ilçesinde uzaman çavuş Musa Orhan’ın cinsel saldırısına maruz kalmasının ardından 16 Temmuz’da intihar girişiminde bulunan 18 yaşındaki İ.E., tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitirdi. İ.E.’nin cenazesi otopsi işlemlerinin ardından Batman Bölge Hastanesi’ne kaldırıldı. İ.E.’nin cenazesi 17 saat sonra gece 03.00 gibi aileye teslim edildi. Batman Asri Mezarlığı’na götürülen cenaze yoğun bir polis ablukası altında defnedildi.