Türkiye’de yeni hafta ve yaz ayları başlarken, gündemde normalleşme var. Haftalardır beklenen yeni normalleşmenin detayları için gözler Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde. Sedat Peker’in dile getirdiği iddialar ve önümüzdeki günler için verdiği ip uçları da gündemdeki ağırlığını koruyor. İlk anketler halkın Sedat Peker’e inandığını gösteriyor. Gezi Direnişi’nin yıldönümüne yine eylem yasakları ve bariyerlerle kapatılmış park görüntüleri damga vuruyor.

https://www.youtube.com/watch?v=os0GCo_G6Ak

PANDEMİ’DE NORMALLEŞME, VİDEOLARDA BÜYÜK İDDİALAR

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarından itibaren hayata geçecek normalleşmenin yol haritasını görüşmek üzere toplandı.

Sedat Peker’in dün 8.’si yayınlanan videoları ile gündemin en “gergin” başlığını oluşturuyor. Suriye Savaşı ile ilgili iddialarda bulunan ve yeni video için “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a işaret eden” Sedat Peker ile ilgili ilk anketler de çıktı. Avrasya Araştırma'nın anketine göre, seçmenlerin yaklaşık yüzde 75'i Sedat Peker'in iddialarına inanıyor.

Bu arada, Sedat Peker'in lideri olduğu suç örgütüne yönelik operasyonda 1 kişi tutuklandı.

EYLEMLER, VERİLER, AÇIKLAMALAR

  • Bugün 31 Mayıs, Gezi Direnişi’nin ülke genelinde dalga dalga yayıldığı günün yıldönümü. Gezi Parkı’nda artık klasikleşen görüntüler yaşadı, park bariyerlerle kapatıldı. Taksim Metro İstasyonu da 16.00’dan itibaren Valilik kararıyla kapatıldı.
  • İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ ile ilgili yolsuzluğun belgesinin ellerinde olduğunu duyurdu.
  • Denizli'nin Pamukkale ilçesine bağlı Güzelpınar köyünde yapılacak taş ocağına karşı çıkan köy halkı Denizli Valiliği önünde toplandı.
  • Boğaziçi Üniversitesi'nde yarı zamanlı akademisyenlerin derslerine son verilmesi üzerine öğrenciler ve akademisyenler eylem yaptı.
  • CHP'li Özgür Özel, Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden imam Mustafa Demirkan'dan şikayetçi oldu.
  • Türkiye İstatistik Kurumu, ekonominin yılın ilk çeyreğinde geçen yılın ayın dönemine oranla yüzde 7 büyüdüğünü açıkladı.
  • Nefes Kredisi'ne başvurular yarından itibaren alınacak. Firmalar, oda ve borsalardan alacakları üyelik belgesiyle başvurabilecek.
  • “Pozitif bir gündemle gidiyorum" diyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, görüşme sonrası aşı sertifikasında anlaştıklarını söyledi.
  • Van'da Olağanüstü Hal (OHAL) gerekçesiyle 21 Kasım 2016'da getirilen eylem ve etkinlik yasağı, bir kez daha uzatıldı.
Klinik Psikolog Dr. Serap Altekin

#DOKUZ8 YENİ YAZARLARLA GENİŞLİYOR

Travma ve Hayat Derneği Başkanı, Klinik Psikolog Dr. Serap Altekin yazılarıyla #dokuz8’de. Dr. Serap Altekin ilk yazısında “Dikkat: “Ekran yorgunluğu” hayat yorgunluğuna dönmesin!” uyarısı yaptı.

Gezi Direnişi’nin yıldönümünde #dokuz8 yazarı Mustafa Kara’nın gündeminde Gezi vardı. Mustafa Kara, “Velhasıl onlar vurdu, biz büyüdük” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Ekrem Söyler

Doğrulama Uzmanı Ekrem Söyler de #dokuz8 yazarları arasında katıldı. Ekrem Söyler, “Hakikati görmeye niyeti olmayana doğruluk dürtmesi işlemez” başlıklı yazısıyla Ay videosu üzerinden yanlış bilgi paylaşanların sonraki tutumunu ele aldı.

#dokuz8’in spor yazarı Bekir Güneş ise büyük kulüplerin yeni sezonlarını değerlendirdiği yazı serisine Galatasaray ile devam etti. Bekir Güneş, “Galatasaray'da Fatih Terim ve yönetim sınavı: Geçemezse Galatasaray'ı büyük kaos bekliyor” diye yazdı.

GÜNDEMDE BASKETBOL VAR, ŞAMPİYON EFES

Dün akşam Euroleague Şampiyonu olan Anadolu Efes, bugün Türkiye’ye döndü ve kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Bekir Güneş ve Burak Necip Başar, #dokuz8GÜNDEMSpor programında Anadolu Efes’in Euroleague şampiyonluğunu yorumladı.

https://www.youtube.com/watch?v=whukZ13wje4