Türkiye’deki koronavirüs testinde negatif sonuç alan ve Almanya’ya giden 1134 kişide Covid-19 tespit edildi.

Türkiye’deki koronavirüs testinde negatif sonuç alan ve Almanya’ya giden 1134 kişide Covid-19 tespit edildi. Böylece Türkiye, Almanya’ya en çok koronavirüs bulaşmış insan gönderen ikinci ülke oldu. Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, Almanya’da koronavirüslü sayısı, tatilden dönenlerle birlikte 22.000'i aşarken, bunun 15.952'sini Almanya dışından gelenler oluşturdu. Türkiye ise, Almanya’ya en çok koronavirüs bulaşmış insan gönderen ikinci ülke. Covid-19 pozitif olarak dönenlerin büyük kısmı gurbetçiler, aralarında Alman turistlerin de olduğu sanılıyor. Bu sonuçlarla, Türkiye, İspanya ve İtalya’dan gelen Covid-19 sayısını katladı ve en çok enfekte gönderen ülkeler arasında ikinciliğe yükseldi.

KOSOVA'DAN SONRA TÜRKİYE EN FAZLA VAKA GÖNDEREN ÜLKE

Robert Koch Enstitüsü'nün sayılarına göre, 20 Temmuz- 16 Ağustos arasında Almanya içinde 9.519 koronavirüs pozitif vakası vardı. Kosova'dan dönenlerin 1755'inde koronavirüs tespit edilirken, ikinci sırayı Türkiye'den gelenler aldı. Son 3 hafta içinde Türkiye'den dönen 1134 kişide koronavirüs tespit edildi. Bu tespitler, dönenlerin doktorlardan A-Test almasının zorunlu tutulmasıyla gerçekleşiyor. Almanya, test yaptırmadan gelenleri kabul etmiyor ve test yaptırmadan gelenlere, geçerli bir mazeretleri yoksa 25.000 Euro’ya kadar ceza kesiyor. Kasıtlı olarak test yaptırmadan gelenlerin ise cezadan kurtulma şansı yok.

TÜRKİYE'DEKİ TEST TARTIŞILIYOR

Türkiye'den negatif sonuçlu PCR (Covid-19) testi alıp gelenlerin, nasıl en geç üç gün içinde Almanya'da corona virüsü pozitif olarak tespit edildiği ise henüz net olarak bilinmiyor. Almanya’da Türkiye’de yapılan testlerin sahte olup olmaması tartışılırken, bir diğer ihtimal ise bu insanların sahte test sonuçları getirdiklerine yönelik.

"BAZILARI YOLDA ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ ALIYOR" İDDİASI

Alman kamuoyunun gündemindeki bir diğer konu ise bu kişilerin Türkiye’de testi geçenlerin daha sonra yolda virüse yakalanmaları… Asıl sorunun, Almanya'ya kara yoluyla gelenlerde mi, yoksa uçakla gelenlerde mi olduğu da bilinmiyor. Havaalanlarında sıkı kontrol yapılırken, kara yoluyla gelenlere de sınırlarda kontroller var. Yine de Türkler’in bunları aşıp Almanya’da daha sonra nasıl olup da test sonucunda pozitif çıktığı saptanamıyor. Bazı Türkler’in yüksek ateşten kaçmak için sınırlara yaklaşırken ateş düşürücü aldığı öne sürülüyor.