Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs verileri açıkladı. Son verilere göre ölü sayısı 1101, vaka sayısı ise 52 bin 167'ye yükseldi.

Çin'in Vuhan kentine ortaya çıkan ve dünyaya yayılan koronavirüs (Covid-19) salgınının bilançosu Türkiye'de de ağırlaşmaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs ile ilgili güncel verileri açıkladı. Buna göre, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1101, vaka sayısı ise 52 bin 167'ye yükseldi. Covid-19 nedeniyle bugün 95 kişi hayatını kaybederken, vaka sayısının da 5138 olduğu belirtildi. Bugün yapılan test sayısı 33 bin 170, bugün iyileşen kişi sayısı ise 542 oldu. Verilere göre, toplam test sayısı 340 bin 380, toplam yoğun bakım hasta sayısı 1626, toplam entube hasta sayısı 1021, toplam iyileşen hasta sayısı ise 2965.

"YOĞUN BAKIMDAKİ HASTA SAYISINDA ARTIŞ YAŞANMIYOR"

Yoğun bakımdaki hasta sayısında artış yaşanmadığını belirten Bakan Koca, "Vaka sayımız, test sayısındaki artışla birlikte, öngörülebilir düzeyde artıyor. Bu artış, yoğun bakım sayısında gerçekleşmiyor. Tanıda daha hızlıyız, tedavi erken başlıyor. Türkiye tedavide ciddi başarı gösteriyor. Asıl başarı virüsten korunabilmekte" ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA: GENÇ ARKADAŞLAR BELİRTİ OLMAMASI SİZİ YANILTMASIN

Bakan Koca, güncel verileri duyurmadan önce Twitter hesabından şu açıklamada bulundu: "Ülkemiz, virüsün dünya kamuoyuna duyurulduğu 31 Aralık 2019’dan itibaren, bu tehdidi, sözün bilime ve bilim insanlarına bırakılacağı bir sağlık sorunu olarak ele almıştır. Bir halk sağlığı tehdidini diğer tüm konulardan ayıran stratejiye güvenin. Genç arkadaşlardan isteğim şu: Belirti olmaması sizi yanıltmasın. Virüsü yenemeyecek kişilere virüs bulaştırma ihtimaliniz olduğunu unutmayın. Hareketli günlere mola verin, bu molada kararlı olun. Mücadelede siz hangi tarafta yer alırsanız, şans o tarafta olacak, bunu unutmayın. Hikmetli bir söz, 'hepimiz birbirimizin eli, ayağı, gözü, kalbiyiz' der. Kendimizi korumanın yolu, başkasına dikkat ve özenden geçer. Toplumumuz bu dikkate sahip. Toplumumuzda yüksek bir duyarlılık var. Hepimiz emin olalım: Millet-Devlet el birliğiyle, Koronayı mutlaka yeneceğiz."

VEKİLLERE "SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI" ÇAĞRISI

Koca, Sağlıkta Şiddet Yasası ile ilgili ise şu ifadeleri kullandı: "Yüce Meclisimiz, Sağlıkta Şiddetin Önlenmesi Yasa Teklifi ile beklediğimiz adımı attı. Sağlık çalışanlarımızın salgınla mücadele ettiği günlerde bu zamanlama çok anlamlıdır. Değerli vekillerimiz sizlerden istirhamımız, tasarının Meclis’in tümünün Evet oyuyla hemen yasalaşmasıdır."

"MÜCADELEDEN ÖDÜN VERMEMEKTE KARARLIYIZ"

Uyarıların her koşulda geçerli olduğunu hatırlatan Koca, "31 Aralık’tan bu yana sürdürdüğümüz mücadeleden ödün vermemekte kararlıyız. Uyarılarımızın istisnasız her koşulda geçerli olduğunu unutmayın. Süreci birlikte, sağduyu içinde, başarıyla tamamlayacağız. Bu inançtan taviz vermeyelim. Mücadelemizin sonucuna odaklanalım" dedi.