Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2018 verilerine göre, Ankara'nın Çankaya ilçe nüfusu 57 ili geçti. Verilere göre Türkiye'nin en kalabalık 4 ilçesi, Çankaya (Ankara), Keçiören (Ankara), Şahinbey (Gaziantep) ve Esenyurt (İstanbul) oldu.

TÜİK'in 2018 verilerine göre Ankara'nın Çankaya ilçesi, 920 bin 890 olan nüfusu ile en kalabalık ilçe oldu. Ayrıca verilere göre Çankaya'nın nüfusu, 57 ilin nüfusunu geçtiği belirtildi. Yalıhüyük (Konya), Yayladere (Bingöl), Han (Eskişehir) ve Yenişarbademli (Isparta) ilçelerinin nüfusu ise en az olarak kaydedildi.

GÜMÜŞHANE NÜFUSU AZALAN TEK İL

BirGün'de yer alan habere göre TÜİK verilerince geçtiğimiz yıl boyunca nüfusu düşen tek ilin Gümüşhane olduğu, nüfusu en fazla artan ilk 3 ilin ise Çankırı, Tunceli ve Sinop olduğu belirtildi. Ayrıca Rize, Artvin, Kilis, Yalova ise nüfusu hızla artan diğer iller oldu.

ŞEHİR NÜFUSU 11 YILDA YÜZDE 52 ARTTI

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt İstatistikleri verilerine göre, 2007 yılında 49 milyon 747 bin 859 olan şehir nüfusunun, aradan geçen 11 yılın sonunda yüzde 52,1 arttığını ve 75 milyon 666 bin 497’ye ulaştığı kaydedildi.

KÖYDEN KENTE DEĞİL KENTTEN KENTE GÖÇ

Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Narlı artık göç alan kentler yerine kent içinde göç alan ilçeler oluştuğunu söyledi. Narlı, bugün köyden kente değil kentten kente bir göçün söz konusu olduğunu ifade etti ve ''İstanbul, Ankara ve Gaziantep gibi kentlerde özellikle sanayi ve ticaret potansiyeli olan ilçelere bir göçün olduğunu görüyoruz. İstanbul ve Gaziantep iş imkanı bulunabilen iller olarak ortaya çıkıyor. Yine nüfusu yüksek olan ilçelerde Esenyurt ve Bağcılar gibi işçilerin yoğun yaşadığı ve barınma imkanının nispeten ucuz olduğu ilçeleri seçtiğini görüyoruz. Benzer şekilde Suriyelilerin yoğun olduğu Gaziantep’in ilçeleri için de durum aynı. Fabrika, atölyeler ve iş imkanı var. Kent bölgesinde artık göç alan ilçeler oluştu'' dedi.