İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından yapılan, "Sizce Türkiye’nin en büyük sorunu nedir?" anketi sonuçlandı. Buna göre Türkiye'nin en büyük sorunu ekonomi olarak kaydedildi.

İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından yapılan, "“Sizce Türkiye’nin en büyük sorunu nedir?” anketi sonuçlandı. Buna göre Türkiye'nin en büyük sorunu ekonomi olarak kaydedildi. Yayınlanan araştırmanın, her ay iki kere Türkiye çapında 12 ilde 1537 kişi ile yapılan anket çalışmasının sonucu olduğu belirtildi.

GEÇTİĞİMİZ ARAŞTIRMADA KORONAVİRÜS EN ÖNEMLİ SORUNDU

İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından yayınlanan araştırma sonucunda geçmiş yıllarda yapılan yine aynı araştırmanın sonuçlarına da değinildi. “Sizce Türkiye’nin en büyük sorunu nedir?” sorusunu daha önce pek çok kez anketlerinde sorduklarını kaydeden kurum, "Örneğin, Ekim 2017’de bu soruyu sorduğumuzda ilk sırada %24,2 ile 'işsizlik' yanıtını alırken, ikinci sırada %18,7 ile 'ekonomik kriz' ve üçüncü sırada %14,8 ile 'terör' yanıtını almıştık. 17 Mart 2020 tarihli anketimizde aynı soruyu sorduğumuzda ise ilk sırada 'Koronavirüs' yerini alırken, ikinci sırada 'ekonomi' ve üçüncü sırada 'terör' yer almıştı. Ülkemizde ilk Koronavirüs vakasının görülmesinin üzerinden üç ay geçtikten sonra aynı soruyu tekrar sorduk ve toplumun konuya ilişkin görüşlerinde bir değişiklik olup olmadığını araştırdık" ifaderine yer verdi.

EKONOMİNİN ARDINDAN EN ÖNEMLİ SORUN İŞSİZLİK OLDU

İstanbul Ekonomi Araştırma yaptıkları en son araştırma anketinde ise  katılımcılara Türkiye’nin en önemli sorunu sorulduğunda “ekonomi” yaınıtının %40,4 ile açık ara farkla en önemli sorun olarak nitelendirildiğini bildirdi. "Ekonomiyi %16,3 ile aslında yine ekonomiyle doğrudan ilişkili olan 'işsizlik' takip etti" diyen İstanbul Ekonomi Araştırma, "Koronavirüs salgını geçtiğimiz aylarda listenin zirvesinde yer almıştı. %40’lardan bugünkü %9,6 seviyesine gelmesi Türkiye’nin Koronavirüs’e karşı tutumunun rahatladığını gösterirken, salgının 3. en önemli sorun olması ise toplumun önemli bir kısmının endişelerini koruduğunu gösterdi" ifadelerini kullandı.

SİYASİ YÖNETİM VE EĞİTİM SORUNU İLK 5'TE

“Siyasi yönetim” %3,7 ve “eğitim” %3,1 ise ilk beş en büyük sorun arasında yer alırken, yine zaman zaman anketlerde Türkiye’nin en büyük sorunu olarak ortaya çıkan “terör/güvenlik” sorunlarının sadece %2,9 ile 7. en önemli sorun olarak görülmesi ise dikkatleri çekti.