İsveç'in Malmö kentinde yaşayan Emrah Gülüşken'in koronavirüs tedavisi için Türkiye'ye getirilmesine dair konuşan İsveçli yetkililer yüzlerce İsveçlinin evde tedavi gördüğünü açıkladı.

İsveçli yetkililer Emrah Gülüşken'in Türkiye'ye götürülmesine anlam veremediklerini açıkladı.

EVDE TEDAVİ RUTİN UYGULAMA

Emrah Gülüşken'in yaşadığı Malmö kentinde yerel yönetimin basın sözcülüğünü yapan Jimm Gottfridsson, evde tedavinin tüm dünyada yaygın bir yöntem olduğunu açıkladı. Gottfridsson, "Covid-19 tedavisinde belirli bir rutin var. Bu rutin kişiden kişiye değişmiyor. Durumu ağır olmayan yüzlerce İsveç vatandaşı Gülüşken gibi evden tedavi ediliyor. Sadece hastanede tedavi olması doktorlar tarafından uygun bulunan ve durumu risk barındıran hastaları hastanede tedavi ediyoruz. Kaldı ki hafif hastaları evde tedavi yönetimi Türkiye'de de yaygın bir yöntem" ifadelerini kullandı. Gottfridsson'un bu açıklamaları akıllara "Gülüşken'in ülkeye getirilişi Türkiye'nin PR çalışması mı?" sorularını getirdi.

GÜLÜŞKEN'İN PAYLAŞIMLARI

Gülüşken'in Türkiye'ye getirilişinin yankıları devam ederken, kamuoyunda maddi durumunun iyi olmadığı belirtilen Emrah Gülüşken'in lüks arabalarla sosyal medyada yaptığı paylaşımlar ortaya çıktı. Gülüşken'in sosyal medya paylaşımlarında sık sık Erdoğan'ı övmesi ve AKP etkinliklerini paylaşması ise akıllardaki soru işaretlerini pekiştirdi.