2014'te IŞİD saldırısından bu yana kapalı olan Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu'nun yeniden hizmete açıldığı duyuruldu.

Irak’ta 2014 yılında IŞİD'in saldırısına uğrayan Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu, tekrar hizmete açılıyor. Türkiye’nin Musul Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla 2014’te IŞİD'in kenti ele geçirmesinden bu yana kapalı olan konsolosluğun hizmete hazır hale getirildiğini duyurdu ve şu ifadeleri kullandı: “Ayrılık bitti ve Musul’dayız. Hayırlı olsun. Hayırlara vesile olsun.” https://twitter.com/MKsakalli/status/1389886857366880257

NE OLMUŞTU?

Haziran 2014 yılında Musul kentini ele geçiren IŞİD, konsolosluk binasına da girmiş, dönemin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz dahil olmak üzere 49 kişiyi rehin almıştı. Konsolosluk binasını kullanılamaz hale getirilmişti. Rehineler Eylül 2014’te Türkiye’ye getirilmişti. Öztürk Yılmaz daha sonra CHP'ye katılarak milletvekili seçilmişti. 'Türkçe ezan tartışmasıyla' gündeme gelen ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için de sert sözler sarf eden Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz partiden ihraç edilmişti.