AKP’nin Meclis’e sunduğu, köklü üniversiteleri bölerek yeni üniversiteler kuracak tasarıya ilişkin tepkiler devam ediyor. Üniversitelerde yapılan eylemlerle üniversite bileşenleri hükümete "üniversiteme dokunma" çağrısı yaptı.
[mks_dropcap style="letter" size="52" bg_color="#ffffff" txt_color="#000000"]İ[/mks_dropcap]stanbul Üniversitesi öğrencileri bölünme kararına karşı bugün bir kez daha Beyazıt Meydanı'na açılan ana kapının önüne yürüdü. İletişim Fakültesi öğrencileri Beyazıt Ana Kapı'ya yürürken. Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi, ellerinde "HAYEF'e dokunma" yazılı pankartla yürüyüşe geçerek İletişim Fakültesi öğrencileri ile buluştu. İstanbul Üniversitesi'nin tüm fakültelerinden bir araya gelen yüzlerce öğrenci, "Her yer Beyazıt, her yer direniş", "Fakülteme dokunma" sloganlarıyla Ana Kapı önünde buluştu. dokuz8HABER / Eda Narin ANADOLU ÜNİVERSİTESİ'NDE DE EYLEM

Eskişehir'de bir grup öğrenci Anadolu Üniversitesi önünde toplanarak, üniversitenin bölünme kararına tepki gösterdi.Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Cumhuriyet Kapısı önünde toplanan bir grup öğrenci, 'Bölerek üniversiteye saldıranları gençlik birleşerek durduracak' yazılı pankart açtı. Öğrenciler adına konuşan Doğancan Aras, Anadolu Üniversitesi'nin bölünmesini istemediklerini belirterek şunları söyledi:

"Dördü vakıf, 20 yeni üniversite kurulması için hazırlanan ve 16 üniversitenin de bölünmesini içeren yasa tasarısı komisyonda kabul edildi. Bunların içerisinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi de yer alıyor. Tasarıya göre üniversiteden bölümler, fakülteler alınıp 'Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin kurulması planlanıyor. Üniversite öğrencileri olarak bölmeye ve parçalamaya karşı üniversitelerimize sahip çıkıyor, tüm gençleri de üniversitelerimizin geleceği için sürdüreceğimiz bu mücadelede beraber olmaya çağırıyoruz."

GAZİ DE "ÜNİVERSİTEME DOKUNMA" DEDİ Üniversitelerin bölünüp, köklü üniversitelerin fakültelerinin ayrılmasına bir tepki de Gazi Üniversitesi’nden geldi. Öğrenci ve öğretim üyelerinin bir araya geldiği eyleme rektörlük ve MHP’li ÖTK temsilcileri müdahale etti ve öğrencilerin dağılmasını istedi. Tüm müdahalelere rağmen Gazi Üniversitesi öğrencileri, üniversitedeki 9 fakültenin bölünerek Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’ne katılmak istenmesini protesto etti.