Uşak'ta pandemi denetimleri sırasında yurttaşları azarlayan Vali Funda Kocabıyık'a 'FETÖ'cü diyen K.S.T. isimli kişiye hakaret suçundan 7 bin TL ceza verildi.

Koronavirüs denetimleri sırasında yurttaşlara yönelik sert ifadeleriyle gündeme gelen Uşak Valisi Funda Kocabıyık’a “FETÖ’cü” dediği için ‘tehdit ve hakaret’ suçlarından yargılanan yurttaş K.S.T.’ye 7 bin lira para cezası verildi. K.S.T. tehdit suçundan beraat etti.

"ELEŞTİRİ MAHİYETİNDE YAPTIM"

ANKA'nın aktardığı habere göre, davanın karar duruşması 26 Kasım’da yapıldı. Duruşmada K.S.T. suçlamaları kabul etmediğini söyleyerek, kendisini şöyle savundu: “Ben sosyal medyada yapmış olduğum yorum tarihinden önce müşteki ile eşi hakkında FETÖ terör örgütü hakkında bilgiye sahiptim. Eşinin bu örgüt ile alakalı yazmış olduğu yazıları da biliyordum, olay tarihinden önce de müştekinin sokakta yapmış olduğu denetimde halkı azarlar şekilde bağırmasına yönelik olarak eleştiri mahiyetinde hakaret ve tehdit kastı taşımaksızın suça konu paylaşımı yaptım, belirttiğim gibi ben haricen sahip olduğum bilgiye dayalı olarak ve müştekinin sahip olduğu kamu görevinden kaynaklanan nüfuzunun sınırını aşarak halkı azarladığı için ben bu şekilde bir yorumda bulundum.” Savcı mütalaasında K.S.T.’nin her iki suçtan da cezalandırılmasını istedi. Mahkeme ise K.S.T.’nin tehdit suçundan beraatına ve hakaret suçundan cezalandırılmasına karar verdi. K.S.T.’ye hakaret suçundan önce 11 ay 20 gün hapis cezası verildi, sonra bu ceza sanığın lehine olacağı düşünüldüğünden 7 bin lira para cezasına çevrildi. Para cezası 7 taksit halinde ödenecek.

NE OLMUŞTU?

Funda Kocabıyık, Nisan 2020’de koronavirüs denetimleri yaptığı sırada yurttaşlara yönelik sert ifadeleriyle gündeme gelmişti. Twitter’dan yaptığı paylaşımla Kocabıyık’a ve eşine “FETÖ’cü” diyen yurttaş K.S.T. hakkında ‘hakaret ve tehdit’ suçlamasıyla Uşak 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.