RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, gelen tepkiler üzerine yeni açıklama yaptı. Karikatür Dergisi Uykusuz da Noyan'ı kapağına taşıdı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, tepkiler üzerine ÜLKE TV’de "Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür yani. Benim listem hazır açıkçası" açıklamasında bulunan Sevda Noyan’a dair yazılı açıklama yayınladı.

"ŞİDDETİ TEŞVİK TAVİZ VERMEYECEĞİMİZ KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZDENDİR"

Noyan’ın söylemlerinin kamu vicdanını derinden yaraladığı ve o sözlerin "hiç kimse açısından kabul edilemeyeceği"nin belirtildiği açıklamada, "Tabii ki 15 Temmuz’da yaşananları tekrar aklından geçirenler olursa hem devletimiz hem de milletimiz meşru şartlarda cevabını en güçlü şekilde verecektir. Bundan da kimsenin tereddüdü olmamalıdır. Sevda Noyan’ın söylemleri, RTÜK ilkeleri bakımından asla kabul edilemez. Hukuk dışı çağrılar ve şiddeti teşvik, taviz vermeyeceğimiz kırmızı çizgilerimizdendir" denildi.

"GEREĞİ YAPILACAK"

İlgili uzman raporu Üst Kurul gündemine geldiğinde, RTÜK olarak söz konusu söylemlerin bir televizyonda yayınlanmasının karşılığına ilişkin gereğinin yapılacağının kaydedildiği açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Olayın olduğu ilk günden itibaren bakış açımız budur. RTÜK sanki bunları mazur görüyormuş gibi ön yargıyla propaganda yapanlara karşı 'Kimsenin büyütmesine gerek yok gereği yapılır, alacağımız kararlarla darbe sevicileri sevindirmeyelim' mealinde konuşsam da halen bu süreci farklı noktalara çekmeye çalışanlar olduğunu üzülerek ve ibretle görüyorum. Açıkçası art niyetli propagandaları yürütenler, konuları konuşmayı değil kurumları ve kişileri hedef almayı amaçlamaktadır. Biz aziz milletimizden yana, tarafsız olarak değerlerimiz ve sorumluluk bilinciyle vazifemizi yapıyoruz. Kimsenin kuşkusu olmasın, daha önce pek çok örnekte olduğu gibi, RTÜK, kuruluş amacına uygun olarak ilk kurul toplantısında gereğini yapacaktır."

RTÜK BAŞKANI SEVDA NOYAN’A SAHİP ÇIKMIŞTI

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin daha önce yaptığı bir açıklama ise, Sevda Noyan'a dair şu ifadeleri kullanmıştı: "Ancak verilecek bir müeyyide varsa, bu müeyyidenin bir darbe sevicilerini, darbeyi övenleri sevindiren ve onları gülümseten bir ceza olmaması gerektiğini düşünüyorum. Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri, biz cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz. Çok büyütülecek bir konu değil."

UYKUSUZ'DAN SEVDAN NOYAN KAPAĞI

Karikatür dergisi Uykusuz, bu haftaki kapağına Ülke TV'de skandal açıklamalarda bulunan Sevda Noyan'ı taşıdı.