Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Dornaz Alfa isimli ilacın etkili olduğunu ve koronavirüs hastalarının tedavisinde klinik testlere alınması gerektiğini açıkladı.

Koronavirüs (Covid-19) için ekibiyle birlikte aşı ve ilaç çalışmaları yürüten Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Dornaz Alfa isimli ilacın etkili olduğunu açıklayarak hastaların tedavisinde klinik testlere alınması gerektiğini açıkladı.

"O KADAR ETKİLİ DURUYOR Kİ"

Konuya ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ovalı, şu ifadeleri kullandı: "1 aydır laboratuvarda çalıştığımız bir ilacın ismini 23 Nisan'da açıklayacaktık ancak o kadar etkili duruyor ki insanların hayatını kurtarabilir. İnsanların hayatından gün çalmak istemedik. Acilen Dornaz alfa hastaların tedavisinde klinik testlere alınmalı. Kahramanlarıma teşekkür ederim."

DORNAZ ALFA İLACI NEDİR?

Dornaz alfa (Rekombinan insan DNaz), human DNaz I enziminin rekombinan formudur. Bu nedenle “rekombinant human DNAz” (rhDNaz) olarak da adlandırılır. Bu ilaç, KF (Kistik Fibrozis) hastalarının mukusundaki nekroza uğramış nötro fillerden açığa çıkan çok miktardaki serbest DNA’yı yıkmak ve böylece solunum yolu sekresyonlarının viskoelastisitesini azaltmak, mukusun klirensini artırmak ve solunum yolu enfeksiyonlarının sık ve şiddetini azaltmak yoluyla akciğer fonksiyonlarını korumak ya da iyileştirmek amacıyla geliştirilmiştir.